Reise uten kjæresten:

- Mangelen på fysisk nærhet kan «tvinge frem» andre former for nærhet

Å tilbringe tid fra hverandre kan faktisk føre dere nærmere som par.

REISE UTEN KJÆRESTEN: For noen er det rett og slett uaktuelt å reise på ferie uten partneren, men visste du at litt tid fra hverandre faktisk kan føre dere nærmere som par? FOTO: NTB Scanpix
REISE UTEN KJÆRESTEN: For noen er det rett og slett uaktuelt å reise på ferie uten partneren, men visste du at litt tid fra hverandre faktisk kan føre dere nærmere som par? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gjør du og kjæresten absolutt alt sammen, eller sørger dere for å også få litt tid for dere selv? Hva vi trives best med kan være svært individuelt. For noen er det rett og slett uaktuelt å reise på ferie uten partneren, for andre føles det helt naturlig.

Og visste du at litt tid fra hverandre faktisk kan føre dere nærmere som par?

– Det er helt naturlig og riktig å kunne gjøre litt ting på egenhånd også, inkludert å reise. Så sant man også reiser sammen iblant, sier Eva Tryti, psykolog, parterapeut og forfatter, til KK.no.

– De som er mer innadvendte trenger kanskje å reise litt alene, mens mer utadvendte har behov for å reise litt med venner, legger hun til.

For selv om man er i et forhold er det også viktig at man ikke gir opp sine egne hobbyer, venner, drømmer og ønsker. Det er jo ikke meningen at livet skal stoppe helt opp bare fordi du har kjæreste. Nye opplevelser kan tross alt gjøre oss mer spennende for partneren.

– Det er stimulerende å oppleve litt hver for seg, og sunt å lengte litt etter hverandre iblant – bare det ikke blir altfor mye, forklarer Tryti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer