Maria fridde på skuddårsdagen: - Rakk ikke spørre før han sa ja

- Jeg blir irritert når folk sier at det ikke er like romantisk når damer frir, sier hun.

FÅR REAKSJONER: - Jeg vet ikke hvorfor det bare skal være mannens jobb å fri. Mange mener det er helt feil at damer frir og at det ikke er slik det skal være, forteller Maria. FOTO: Privat
FÅR REAKSJONER: - Jeg vet ikke hvorfor det bare skal være mannens jobb å fri. Mange mener det er helt feil at damer frir og at det ikke er slik det skal være, forteller Maria. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Ifølge gamle tradisjoner er 29. februar, altså skuddårsdagen som kun dukker opp hvert fjerde år, den eneste dagen kvinner har «lov» til å fri til kjæresten. I dag er dette fremdeles noe som henger igjen, og normen er at det er mannens jobb å fri til kvinnen i sitt liv.

På de fleste andre områder i samfunnet er menn og kvinner i stor grad likestilte. Kvinner jobber, har lik rett på utdanning, betaler gjerne sin egen middag på date og forventer at mannen gjør sin del av husarbeid og barnepass. Så hvorfor er vi så opptatt av tradisjonelle kjønnsroller når det gjelder akkurat frieri?

Maria Veggen (19) møtte mannen i sitt liv i en Kiwi-butikk i Oppdal for bare ett år siden. Hans Olaf Hansi Sliper (24) jobbet i kassen, og da kortet til Maria ikke fungerte spurte hun pent om å få bruke Vipps. På den måten sikret hun seg både navnet og telefonnummeret hans, og siden har de vært et par.

Maria er ikke i tvil om at hun har funnet mannen i sitt liv. Derfor så hun ingen grunn til at hun ikke skulle fri til sin utkårede, uavhengig av om det var på skuddårsdagen eller en helt annen dag i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer