Sexlivet:

Menn blir ikke fornærmet av litt veiledning i senga

Det mannlige seksuelle egoet er mindre skjørt enn mange kvinner tror.

SI HVA DU LIKER: Det er lurt å gi litt veiledning i senga, og det kan føre til en bedre opplevelse for begge parter. FOTO: NTB
SI HVA DU LIKER: Det er lurt å gi litt veiledning i senga, og det kan føre til en bedre opplevelse for begge parter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

La oss si at du og partneren din har sex, han penetrerer deg og dere har det deilig og godt sammen, men du lengter etter klitorisstimuli. Du vurderer å si ifra om hva du ønsker og trenger, og prøver å formulere forespørselen på en god måte inne i hodet ditt, men så hører du hvor mye partneren din nyter sexen og mister motet. Du vil jo ikke ødelegge stemningen eller komme med kritikk.

Veldig mange kvier seg for å gi veiledning og tilbakemeldinger til andre, spesielt i en så intim og sårbar situasjon som under sex. Noen lar derfor sexlivet skure og gå i årevis uten å være tilfreds og uten å gi uttrykk for hva de egentlig liker.

Du tenker gjerne at partneren din vil bli såret og lei seg, at du vil ødelegge øyeblikket eller fremstå som kravstor. Noen er nok også redd for å ødelegge selvtilliten til partneren sin eller gi inntrykk av at han ikke er god nok.

I en ny studie som ble gjennomført ved Western University i Pomona, California, ble kvinner i fokusgrupper spurt om hvordan de hadde det når de ikke fikk orgasme under sex, og hva de gjorde med det. Der kom det frem at mange følte seg frustrerte og misfornøyde fordi de ikke fikk orgasme under sex, men at de færreste ga uttrykk for det overfor partneren sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer