Ny forskning:

- Menn som sender dickpics er ofte narsissister

- Veldig mange menn er opptatt av penisen sin, sier ekspert.

«DICKPICS»: - For mange handler det om et behov for anerkjennelse og oppmerksomhet. De ønsker å bli sett, sier ekspert.
«DICKPICS»: - For mange handler det om et behov for anerkjennelse og oppmerksomhet. De ønsker å bli sett, sier ekspert. Vis mer
Publisert

Har du opplevd å få tilsendt uønskede «dickpics» av Tinder-matcher eller andre tilfeldige bekjente? Eller kanskje du har fått det av en du faktisk var skikkelig keen på, for så å miste interessen totalt? Du er dessverre ikke alene. Å sende uoppfordrede og uønskede «dickpics», altså bilder av personens penis, har blitt mer og mer vanlig.

Noen menn legger til alle Tinder-matchene sine på Snapchat og bombarderer dem med bilder av penisen sin. Mange har nok lurt på hva som får dem til å gjøre det, og hva de egentlig oppnår. Det har nå forskere prøvd å finne ut, skriver health.com.

I en ny studie har de sett på personligheten til over 1000 menn, og sammenlignet dem som innrømmer å ha sendt uoppfordrede penisbilder med dem som sier at de ikke har gjort det.

Forskerne spurte også mennene om hvorfor de valgte å sende slike bilder. De fleste sa at de gjorde det i håp om å få seksuelle bilder i retur, mens andre gjorde det for å tilfredsstille sine egne seksuelle behov. Mer enn 14 prosent sa at de ville fremprovosere fryktfølelse hos mottakeren, mens 10 prosent gjorde det for å gjøre den andre sint. 8 prosent hadde et håp om at mottakeren skulle føle skam.

«Ved å sende uønskede bilder, håpet de fleste menn å få frem seksuell opphisselse hos mottakeren(e), selv om et mindretall håpet å få frem negative følelser», står det i studien.

Etter å ha gjennomgått personligheten til mennene i studien konkluderte forskerne med at de som sender slike bilder oftere er narsissister og har sexistiske holdninger. (Pssst: Dette kjennetegner narsissisten)

Ønsker bekreftelse

Narsissisme handler om å være sykelig eller skadelig selvopptatt. Navnet stammer fra en gresk myte om Narkissos, som så sitt eget speilbilde i vannet og ble så forelsket at han til slutt dør av det. Det antas at 0,8 prosent av befolkningen er narsissister.

- Det skulle ikke forundre meg om menn som uoppfordret sender «dickpics» har et stort bekreftelsesbehov, og ønsker å vise seg frem for andre. Det er stor forskjell på dem som flørter og sender litt avkledde bilder, og dem som går på Tinder og sender 100 dickpicks til 100 ulike damer for å få napp, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, til KK.

Winther mener at sistnevnte har klare narsissistiske trekk, og nok tenker at mottakeren av bildene kommer til å bli imponert og tent.

- Noen har nok litt for store tanker om seg selv. Men veldig mange søker nok også en bekreftelse, kanskje en like eller et kompliment, og håper noen vil ha dem, sier han.

OPPTATT AV STØRRELSEN: - Veldig mange menn er opptatt av penisen sin og trenger bekreftelse på at den er stor nok og bra nok, sier ekspert.
OPPTATT AV STØRRELSEN: - Veldig mange menn er opptatt av penisen sin og trenger bekreftelse på at den er stor nok og bra nok, sier ekspert. Vis mer

Søker tilbakemeldinger

- Det er nok ulike motiv bak å sende slike bilder, men for mange handler det nok om et behov for anerkjennelse og oppmerksomhet. De ønsker å bli sett, sier sexolog Siv Gamnes til kk.no.

På Facebook og Instagram florerer det av bilder som skriker etter tilbakemeldinger og «likes», og Gamnes mener det handler om det samme behovet for å bli lagt merke til.

- Jeg tenker vi bør være forsiktige med å dømme folk som narsissister. Det er mange grunner til at man opptrer som man gjør, men det handler nok mest om et behov for å bli sett og likt. Noen gjør det nok også i håp om å gjøre mottakeren kåt og tent, og synes det er spennende, sier hun.

LES OGSÅ: Dette kjennetegner narsissisten

- Opptatt av penisen sin

Noen av dem som sender uoppfordrede bilder av underlivet sitt gjør det rett og slett fordi de ønsker å føle seg bra.

- Veldig mange menn er opptatt av penisen sin og trenger bekreftelse på at den er stor nok og bra nok. Penisstørrelsen påvirker hvor mandige de føler seg og hvor stor tro de har på seg selv, sier Winther.

Han forteller at noen menn går i terapi fordi de er redd for at penisen er for liten, og at det skaper store problemer for selvbildet.

- Kvinner har noe av det samme når det gjelder bryster, men den generelle oppfatningen er at preferansene til menn er mer variert. Noen liker store og noen liker små bryster. Når det gjelder peniser er de derimot alltid store i pornofilmer, og mange føler at de ikke strekker til, forklarer han.

Winther mener derfor at «dickpics» kan være et ønske om bekreftelse på at penisen er stor nok og bra nok.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer