Sexfest

Mia var den sjenerte i klassen. Nå arrangerer hun jente-sexfester

- Jeg skiller mellom sex med noen jeg er glad i, og sex fordi det er gøy, sier hun.

GLAMITY: Mia (til venstre) startet Glamity i 2020. Det er en eksklusiv gruppe for kvinner mellom 20 og 30 år, som ønsker å utforske seksualiteten sin. Foto: Ida Bergersen
GLAMITY: Mia (til venstre) startet Glamity i 2020. Det er en eksklusiv gruppe for kvinner mellom 20 og 30 år, som ønsker å utforske seksualiteten sin. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En grundig veibeskrivelse er sendt på Snapchat, og lokasjonen finner sted på Oslos beste vestkant. KK skal være med på et arrangement i regi av Glamity – en sexklubb for jenter.

Jeg går inn to dører og opp flere etasjer, som sørger for å få opp pulsen allerede før man har kommet inn i leiligheten. En av X-ene, altså en av arrangørene, åpner døren med et imøtekommende smil. Hun står i en svart kimono, og er så vidt i gang med å påføre kveldens sminke.

Leiligheten er lys, luftig, moderne og eksklusiv. Ved spisebordet sitter to av de andre X-ene, som også er godt i gang med å sminke seg foran hvert sitt speil.

Det er et par timer til festen begynner. Det er 25 påmeldte, men kun 17 av jentene kommer denne kvelden, da flere må holde seg hjemme grunnet coronasykdom. Det samme gjelder for den fjerde X-en.

Mr. X, den eneste mannlige deltakeren på festen, holder seg for det meste i bakgrunnen, men dukker opp om det trengs påfyll i glasset, eller om noe annet skal fikses.

«Glamity er en plass hvor fine, nysgjerrige og amorøse jenter skal kunne føle seg fri til å nyte det de skulle ønske. Det er en privat arena for kos og nytelse, preget av stor grad diskresjon» står det på hjemmesiden til Glamity. Men hva er det, egentlig?

Startet i 2020

Det hele startet en sommerdag i 2020. «Mia» møtte noen jenter på en fest, de hadde sex, og stemningen var såpass god at de begynte å diskutere hva de kunne gjøre for å skape en møteplass for likesinnede. Det ble startskuddet for Glamity.

- Vi hadde en liten fest hjemme hos meg, og vi fant ut at vi ønsket å dele det med enda flere. Vi hadde hørt om lignende konsepter, men fant ikke noe som passet oss helt. Vi ønsket noe som var trygt, anonymt og eksklusivt, uten å bruke Facebook eller lage et community. Vi ønsket oss en arena hvor man kan være sitt alter ego om man ønsker.

Mia opprettet en Snapchat-profil, Tinder-profil og hjemmeside. For noen kan det være rart å ha sex bare for å ha det gøy, men det er essensen i Glamity.

- Jeg skiller mellom sex med noen jeg er glad i, altså sex med følelser, eller sex fordi det er gøy, sier Mia.

Og responsen så langt, har vært veldig god.

- Måten jeg tilnærmer meg folk på, er ganske forsiktig. Jeg spør om personen er åpen for å være med på «noe» – jeg sier ikke direkte at det er en sexfest, det kan høres litt skummelt ut.

Til nå har Mia skrevet med flere hundre jenter, og mange av dem har vært med på fest én eller flere ganger.

GLAMITY-FEST: Bilde fra en tidligere fest. Foto: Privat
GLAMITY-FEST: Bilde fra en tidligere fest. Foto: Privat Vis mer

Kriterier for å være med

På hjemmesiden til Glamity står det følgende: «Glamity er ikke for alle, og alle er ikke for Glamity. Vår grunntanke er at like barn leker best.»

- Hvilke kriterier må oppfylles?

- Jeg vil ikke si at det er kriterier, men vi ser etter jenter som er komfortable i egen kropp. Vi ønsker at alle skal ha mulighet til å ha lyst på alle, så det er en viss type «standard». Om vi blir kontaktet av noen som vi ikke tror passer helt til oss, deler vi tips til andre lignende grupper, sier Mia.

«Sara», en av X-ene som sitter overfor Mia, forklarer at de som organiserer er nødt til å passe på at alle på festen har det bra, og om det er for mange veldig beskjedne og forsiktige jenter, blir det vanskelig å følge opp alle.

- Det er selvfølgelig lov å være sjenert, men vi trenger også noen som drar i gang festen litt, stiller spørsmål, er frampå og deler historier. Selve miksen av jenter må være god og balansert, sier Sara.

Både Mia og Sara forteller at det ikke kun handler om kroppsfasong – det viktigste er kjemien og personligheten.

- Jeg sender ut spørreskjema på forhånd, til de som er nysgjerrige på Glamity. Da får jeg en ganske god oppfattelse av hvordan personen er, og om vedkommende virker seriøs, forklarer Mia.

MÅ GODKJENNES: Ikke hvem som helst kan møte opp på fest - man må godkjennes først. Foto: Ida Bergersen
MÅ GODKJENNES: Ikke hvem som helst kan møte opp på fest - man må godkjennes først. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Intervjuprosess i forkant

KK har fått sjekke hvordan prosessen i forkant av festen foregår. Da svarer man på spørsmål om hvem man er som person, både til hverdags og på soverommet, kinks/fantasier, hva man tenner på, i tillegg til å sende noen ulike bilder.

Etter denne «intervju-prosessen» blir man lagt til i en lukket story på Snapchat, hvor det blir lagt ut informasjon, og i forkant av fester blir det lagt ut anonyme bilder av jentene som kommer til neste fest, som de har sendt inn selv.

- Vi merker at det kribler litt ekstra når man ser alle de nydelige jentene som kommer, sier Mia.

Mia legger ikke skjul på at det tar mye tid – det er som en tilleggsjobb. Hun ser også til at alle som skal på fest, har en gyldig, negativ klamydia-test før fest.

- Vi ønsker at dette skal være et trygt sted for alle, sier hun.

Ble kastet inn i Glamity

Sara hadde nettopp flyttet til Oslo, da hun ble med på den aller første offisielle Glamity-festen i august 2020.

- Jeg har ikke snudd meg tilbake siden, sier hun med en latter.

Sara kom fra et lite sted, og hun hadde ikke utforsket så mye med jenter. Hun kom i kontakt med Glamity på Tinder, og takket ja til å bli med på fest.

- Det var min første jenteopplevelse, og gruppeopplevelse. Det skjedde så mye på én gang, men det var veldig gøy, sier hun.

Mia og Sara forteller kun nære venninner om disse festene. «Sofie», den tredje X-en, har ikke problemer med å snakke om det.

- Jeg fortalte mamma at jeg skulle hit i dag, liksom. Jeg er en veldig åpen og seksuell person, det har jeg alltid vært. Da jeg fortalte vennene mine at jeg er med i en sexklubb, sa de bare «selvfølgelig er du det». De synes det bare er fint, og at jeg vokser på det. Jeg er heldig som opplever så mye støtte.

Nakent og sårbart

Sofie understreker at sexen er en vesentlig del av opplevelsen, men at det ikke er det viktigste. Hun forteller at det å være i samme rom med mange andre jenter, hvor alle er nakne og sårbare, gjør noe med hele stemningen.

- Vi får veldig mange fine samtaler. Og du kan velge litt selv hvem du ønsker å være – du trenger ikke engang å bruke ditt eget navn, noe som er veldig befriende. Du kan tre inn i en rolle om du ønsker det.

Mia nikker samtykkende. Hun vokste opp på bygda, og der var hun den stille, sjenerte jenta i klassen, som satt bakerst i klasserommet og ikke turte å rekke opp hånden. Det er en ganske stor endring fra den jenta, til hun som i dag arrangerer sexfester.

- Jeg har blitt mye mer komfortabel i egen kropp. Man vokser i seg selv og rollen man har, og når jeg ser at andre bygger selvtillit av å være her, får jeg selvtillit av å gi dem den muligheten. Det er så fint å se på.

ANONYMT: Alt som skjer i forbindelse med Glamity-festene, skal holdes anonymt. Dette er for at det skal føles trygt for alle. Foto: Ida Bergersen
ANONYMT: Alt som skjer i forbindelse med Glamity-festene, skal holdes anonymt. Dette er for at det skal føles trygt for alle. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Samtykke

Det er ikke slik at man må eller bør ha erfaring med jenter fra før – nykommere er også velkomne. X-ene forteller at det ofte er to-tre jenter på hver fest som har sin første jenteopplevelse eller gruppeopplevelse, noe de synes er ekstra hyggelig.

- For meg er det veldig spennende å være noens første. Eller, en av de første, sier Sofie lattermildt, og legger til:

- Å kunne gi noen den opplevelsen, i trygge omgivelser, hvor jeg vet at jeg ikke tråkker over noen grenser, er en fin ting.

Samtykke er viktig, og på starten av kvelden går x-ene igjennom regler for kvelden. De viser hvordan man skal ta initiativ på en akseptabel måte, og at man skal ta et nei for et nei – uten sure miner.

- Man trenger heller ikke å svare på personlige spørsmål om man ikke ønsker det, forklarer Mia.

Det er viktig at alt som foregår er helt anonymt. Det er for å skape trygghet for alle som er med.

- Jeg tenker selv at jo mer anonym jeg har mulighet til å være, desto mer frihet har jeg til å utforme meg til den jeg ønsker å være. Det er veldig mange forskjellige jenter som er med: Noen er unge, uten erfaring, mens andre er gift og har barn, sier Mia.

Mr. X

På festene er det også én mann til stede – Mr. X. Jentene forklarer at mange som er på Glam-fest for å utforske med jenter for første gang, finner en slags trygghet i at det er en mann der.

- Noen synes at det er gøy med litt av alt – de fleste av oss er bifile. Vi har mange forskjellige leketøy, samt Mr. X: Han er der til de som ønsker å nyte han, rett og slett. Som en slags boytoy, sier Mia, og ler litt.

- Men strap-on er veldig populært om han ikke er aktuell, understreker Mia.

Jentene forteller at de fleste som deltar er mellom 20 og 30 år. Festene foregår på hotellrom eller i leiligheter, fire-fem ganger i året. Regningen spleiser de på – denne kvelden koster det 450 kroner å delta, og da får man også snacks, frukt, velkomstdrikke og deres hjemmelagde «Glamberry», som er en gin-basert bærdrink.

- Vi har også noen mindre fester, men det er mer spontant. Plutselig kan jeg finne ut at denne dagen hadde vært en fin dag å ha en orgie på, sier Mia, og ler.

TIDLIGERE FEST: Glamity-jentene tar alltid bilder fra festene - for de som ønsker å bli avbildet. Foto: Privat
TIDLIGERE FEST: Glamity-jentene tar alltid bilder fra festene - for de som ønsker å bli avbildet. Foto: Privat Vis mer

En litt annerledes type jentekveld

De resterende festdeltakerne kommer inn døren, én etter én. Alle med et stort smil om munnen. Noen har spente, og kanskje litt nervøse, blikk. Man kan se hvem som har vært der før, de har en litt annen ro over seg.

Når man har satt fra seg skoene, går man til et lite rom hvor man kler av seg alt – utenom undertøy, og legger fra seg mobiltelefonen. Det er mobilforbud hele kvelden, men i dette rommet kan man sjekke telefonen om man trenger det.

Etter hvert sitter alle i stua og mingler. Det er ikke så mye som skiller festen fra en vanlig jentekveld. Bortsett fra at alle sitter i undertøy – og gjerne høyhælte sko.

Etter en liten introduksjonsrunde, setter X-ene i gang med en bli-kjent-lek. Leken går ut på at man får en påstand – for eksempel «hvem har du mest lyst på i kveld?» - og så skal man kaste en liten vibrator (istedenfor snusboksen, som er vanlig i denne leken) til personen man velger.

Når en av festdeltakerne, som er på sin første Glamity-fest, får spørsmål om hvem som er den beste til å kysse, foreslår en av de andre at de som ønsker, kan reise seg opp slik at hun får testet. Denne delen skiller seg også ut fra en helt ordinær jentekveld.

Komplimentene sitter løst gjennom hele kvelden. Praten rundt bordet er stort sett åpen og ufiltrert, selv om noen holder litt mer tilbake. I et samfunn med så mye kroppspress og usikkerhet knyttet til egen kropp og seksualitet, er det befriende å se hvor komfortable de fleste jentene er. Å dra på en slik fest, helt alene, er beundringsverdig.

Noen av jentene deler det som andre holder privat:

- Beklager hvis jeg deler for mye, men jeg har alltid hatt komplekser for kjønnsleppene mine. Etter å ha vært på flere Glamity-fester, har jeg lært meg å akseptere det. Jeg bryr meg ikke om det lenger, noe som er en stor befrielse for meg, sier en av jentene som sitter rundt bordet.

SOVEROM: Soverommet står til disposisjon, for de som måtte ønske det. Foto: Ida Bergersen
SOVEROM: Soverommet står til disposisjon, for de som måtte ønske det. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Kommer fra et kristent miljø

«Kamilla» (22) er på sin første Glamity-fest. Hun kommer fra et kristent miljø, noe som ikke har vært så lett da hun er lesbisk. For noen få år siden flyttet hun fra Oslo – først da kunne hun leve mer i tråd med den hun er.

- Når jeg tenker tilbake, har jeg visst at jeg er lesbisk fra jeg var rundt 10 år gammel, men jeg så ingen rundt meg som hadde det på samme måte. Jeg visste ikke at det faktisk var en mulighet. Da venninnene mine snakket om gutter de syntes var søte, følte jeg det ikke på samme måte.

Først i ungdomsskolealder fikk Kamilla se likekjønnede par på TV, og det var da det slo henne, at det var det hun ønsket.

- Er du kristen?

- Både ja og nei. Det har vært vanskelig for meg å følge alle reglene man skal, samtidig som at det er vanskelig å slippe alt.

Sliter med å akseptere seg selv

Kamilla forteller at hun har sagt til personene som står henne nær, at hun er lesbisk. Det har ikke blitt så godt mottatt.

- Jeg har fått høre at det er en fase, og at det går over, eller at jeg aldri må fortelle det til enkelte personer – for da vil de bli sure og aldri snakke med meg igjen. Og det har faktisk skjedd, sier Kamilla, og legger til:

- Jeg har enkelte venner som ikke snakker med meg lenger. Mamma brukte også lang tid på å bli komfortabel med det – det er noe hun fremdeles jobber med å akseptere.

Å flytte til Oslo var et godt valg for Kamilla – hun trengte et miljøskifte. Hun har datet noen jenter etter at hun flyttet til storbyen, men det har ikke utviklet seg til noe mer.

- Selv om jeg gjerne vil date jenter, synes jeg at det er veldig vanskelig. Jeg håper at det er noe jeg blir mer komfortabel med etter hvert.

Å dra på en Glamity-fest, er veldig fjernt fra miljøet Kamilla har vokst opp i.

- En av grunnene til at jeg ramlet over dette, og valgte å bli med, er fordi jeg fremdeles sliter med å akseptere meg selv. Det er en form for skam, som sitter veldig dypt. Men samtidig trenger jeg å utforske, og finne ut av ting, sier hun.

Kan blusse opp følelser

På Glamity-festene, hender det at noen av deltakerne får en ekstra god tone med hverandre. For at det ikke skal oppstå misforståelser, finnes det en regel: Ingen skal dele ut telefonnummer eller legge hverandre til på sosiale medier, før mandagen etter festen.

- Det er ikke sikkert at den personen du liker litt ekstra godt, er den hun presenterer seg som. Noen har for eksempel en kjæreste hjemme. Det er også en trygghet i å vite at du kan flørte så mye du vil, og late som at du er supergira, men så trenger dere ikke å ha kontakt videre. Det kan bli ubehagelig om kun den ene parten forventer at dere skal dra hjem fra festen sammen. Om man venter til mandagen, har man tid til å tenke igjennom om man faktisk er interessert, eller om det bare var på grunn av kveldens eufori, forklarer Mia.

Etter diverse leker, mingling og flørting, fortsetter kvelden på soverommet. Diverse utstyr ligger fremme om man ønsker å bruke sexleketøy, pisk, glidemiddel eller annet.

Glamity har inngått et samarbeid med den erotiske nettbutikken Sinful, noe som betyr at de har mange sexleketøy å teste ut på seg selv, eller med andre – noe de er veldig fornøyd med.

X-ene forteller at det som oftest blir en stor mølje, hvor så å si alle har sex med alle. Om man har lyst.

NOE FOR ENHVER SMAK: På soverommet ligger det ulike sexleketøy og tilbehør, som man kan bruke fritt. Sinful har sponset jentene med ulike leketøy. Foto: Ida Bergersen
NOE FOR ENHVER SMAK: På soverommet ligger det ulike sexleketøy og tilbehør, som man kan bruke fritt. Sinful har sponset jentene med ulike leketøy. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Bør være 100 prosent sikker

Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning, og spesialist i seksualundervisning, forteller at kvinner som møtes for å utforske og ha sex med hverandre, ikke er noe nytt, men at det trolig skjer i mer organiserte former. Hun tror også at det er en slags trend, at kvinner utforsker sin egen seksualitet.

- Det er lettere tilgjengelig nå, på grunn av sosiale medier, og da er det enklere å møtes. Så lenge det er frivillig, lystbetont og morsomt, og man er over seksuell lavalder, er det bare å kjøre på. Det skal sies at det ikke er for alle, men det påpeker jo Glamity også. Jeg synes dette virker ordentlig og seriøst, sier hun.

SEXOLOGISK RÅDGIVER: Margrete Wiede Aasland. Foto: Jørn H. Moen
SEXOLOGISK RÅDGIVER: Margrete Wiede Aasland. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Aasland understreker at det er viktig ta man kan trekke seg når som helst, om man er med på slike arrangementer.

- Du bør være 100 prosent sikker på at det er noe du ønsker. Det skal være ditt valg, og ikke noe du blir presset til.

Blitt mer akseptert

Sexologen synes det er fint at det er en liten «intervju-prosess» i forkant av disse treffene.

- På den måten får deltakerne tid til å tenke seg om – er dette noe du virkelig ønsker? Det er noe annet enn å spontant bli med på et hotellrom på nach.

Aasland tror det har blitt mer akseptert å utforske alle kjønn, og at personer som er i et forhold også kan utforske med andre, uten at det anses som rart.

- Så lenge det er i orden for alle parter, ser jeg ikke noe problem med det. For noen er det helt topp, men for andre kan det bli litt voldsomt. Noen synes det er spennende og opphissende at partneren møter andre, og man blir fortalt alt når partneren kommer hjem.

Til info: Alle jentene er anonymisert, det er ikke deres virkelige navn som er brukt i artikkelen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer