Micro-cheating:

Micro-cheating er ikke mikro-alvorlig

Her er tegnene å se opp for. Samt ett overordnet tegn, som skiller det fra vennskapelig flørting.

MICRO-CHEATING: - Micro-cheating er en serie tilsynelatende små handlinger som indikerer at personen er emosjonelt eller fysisk opptatt av noen utenfor forholdet de er i, forklarer Melanie Schilling, som er psykologen bak uttrykket. FOTO: NTB Scanpix
MICRO-CHEATING: - Micro-cheating er en serie tilsynelatende små handlinger som indikerer at personen er emosjonelt eller fysisk opptatt av noen utenfor forholdet de er i, forklarer Melanie Schilling, som er psykologen bak uttrykket. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Uttrykket «micro-cheating» trender om dagen, og vekker blandede reaksjoner i sosiale medier. «Jeg har visst ikke lov til å ha venner», twitres det tørt, og utsagnet er et godt eksempel på de mer negative reaksjonene uttrykket vekker.

Men selvsagt har du lov til å ha venner, for psykologen bak uttrykket Melanie Schilling, snakker ikke om vennskapelig flørting. Grensen for micro-cheating er likevel vanskeligere å definere enn fysisk utroskap, og befinner seg mer i en gråsone.

LES OGSÅ: Derfor er lykkelige menn utro

Små, store handlinger = mikro-utroskap

Schilling, som figurerer som ekspert i sin femte sesong av den australske versjonen av reality-tv-serien Gift ved første blikk, luftet først uttrykket micro-cheating i HuffPost Australia. Siden har det gått sin seiersgang i utenlandske medier.

- Micro-cheating er en serie tilsynelatende små handlinger som indikerer at personen er emosjonelt eller fysisk opptatt av noen utenfor forholdet de er i, sier Schilling til den australske avisen.

Uttrykket micro-cheating er riktignok fremmed for den norske psykologen Marit Hokland med privatpraksis nær Tønsberg, men det hun kaller utroskap i grenseland, er kjent nok. Det er et tillitsbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer