Sex:

- Mobilbruk er drepen for sexlivet

Skjermtid blir stadig pekt på som et forstyrrende element i parforholder, forteller ekspert.

MOBIL I SENGA: Det siste du ser på før du legger deg bør være kjæresten din, ikke mobilen eller TV, mener sexolog. FOTO: NTB
MOBIL I SENGA: Det siste du ser på før du legger deg bør være kjæresten din, ikke mobilen eller TV, mener sexolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

At mobil og PC er en vesentlig del av hverdagen vår, er det ingen tvil om. Det scrolles gjerne på morgenen, mens vi venter på bussen, i lunsjpausen, i sofaen etter jobb og i senga før leggetid.

Hvis du er i et samboerskap, merker du kanskje at sexen utgår til fordel for serietitting og scrolling. Og ja, det er helt vanlig at sexlivet har sine bølgedaler - og klart det er skikkelig koselig å bare ligge i armkroken til kjæresten og se på en god film!

Men, det kan hende at skjermene stjeler tid som dere egentlig kunne brukt på noe helt annet... Ekspertene vi har pratet med, mener mange par kunne hatt et mye bedre sexliv hvis de reduserte mobilbruken.

«Digital detox» gjør oss mer produktive

I en artikkel publisert på nettmagasinet Redonline, foreslås det «digital detox» for å få fart på sexlivet.

En «digital detox» er rett og slett å kutte ut bruk av smarttelefoner og andre skjermer over en viss tidsperiode. Undersøkelser viser at mange opplever former for angst ved å bruke mye tid på sosiale media, og det er flere fordeler knyttet til å legge vekk mobilen en stund:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer