Morgensex

Morgensex kan ha flere positive fordeler

- Gir deg en riktig god start på dagen, sier eksperten.

MORGENSEX: Det å ha sex om morgenen kan gi deg en ekstra god start på dagen.  Foto: REX/Caiaimage/All Over Press
MORGENSEX: Det å ha sex om morgenen kan gi deg en ekstra god start på dagen. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press Vis mer
Publisert

Er du og partneren din av den typen som helst bare vil legge hodet ned på puten igjen når alarmen ringer om morgenen? Det er lov det, men da kan det være at dere går glipp av en riktig så god start på dagen.

Det å ha morgensex kan nemlig ha flere positive fordeler.

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Mange er for slitne om kvelden

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at morgenen kan være en bra tid for sex, da mange ikke har energi til det om kvelden.

- Om kvelden er det ofte et problem at den ene, eller begge, er slitne og ikke orker noe annet enn å sove når hodet deres treffer puten.

I tillegg mener Kjøs at mange trenger litt «alenetid» om kvelden.

- Mange har et stort behov for å være litt i fred og holde på med for eksempel sosiale medier, se TV-serier eller film, eller lese. Dermed er det ikke sikkert at man legger seg samtidig – og da blir det ikke noe sex.

- Da vil morgensex være et godt alternativ, i alle fall hvis man er opplaget og på godt humør når man våkner, sier han.

TRØTT: Et problem mange par opplever om kvelden er at den ene av dem, eller begge, er for slitne til å ha sex.  Foto: BlueSkyImages - Fotolia
TRØTT: Et problem mange par opplever om kvelden er at den ene av dem, eller begge, er for slitne til å ha sex. Foto: BlueSkyImages - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Vitaminet som kan øke lysten

En god start på dagen

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, forteller til KK.no at det å ha sex om morgenen kan ha en rekke positive fordeler.

- Generelt sett er det mange fordeler med sex. Berøring frigir hormonet oxytocin, og det skaper mange følgereaksjoner i kroppen. Oxytocin fører blant annet til en ro i kroppen, og en blir mer omsorgsfull og smerteterskelen heves. Motstandskraften for stress og sykdom økes, og man blir roligere og gladere rett og slett.

- I tillegg frigis endorfiner og testosteron - noe som øker lysten til å bli tatt på enda mer. I den sammenheng kan det være bra med morgensex, da man vil få en god start på dagen og ha en ekstra energi utover dagen.

Videre forteller hun at til tross for de mange fordelene, kan morgensex også ha et par ulemper.

- En bakdel med sex om morgenen er at man ofte blir svært søvnig i etterkant av orgasme. Under orgasme frigjøres hormonet prolaktin i hjernen. Dette finnes naturlig i kroppen hele tiden, men nivået er høyere når man sover.

- Det kan tyde på en forbindelse mellom prolaktin og søvn - og søvnigheten etter orgasme kan forklares slik.

LES OGSÅ: Har du sex uten at du egentlig har lyst?

Morgensex passer ikke for alle

Er du en av dem som pleier å være helt zombie om morgenen og som ikke klarer å tenke på annet enn kaffe i det du åpner øynene. Da er du ikke alene.

Jensen forteller det er svært individuelt når det fungerer å ha sex, og derfor er ikke morgensex noe som passer for alle.

- Noen liker å dusje før leggetid om kvelden og heller legge seg tidlig for litt sengekos, med påfølgende god søvn. Andre er morgenfugler og våkner tidlig og ønsker å benytte tiden til sengehygge før dagen setter i gang. Dersom man er svært sliten om kvelden, kan det være en ide å sette klokka ekstra tidlig på dagen etter, for å få tid til litt kos før en travel hverdag.

- Ellers vil jeg påpeke at det er viktig å sette av tid til å være kjærlige med hverandre, uansett når på døgnet. Ta en felles dusj, gå en tur sammen og utforsk naturen, vær oppfinnsomme! Småbarnsforeldre kan benytte sjansen under barne-tv, eller når barna hviler. Det er alltid rom for sex, det handler kun om prioriteringer, sier hun.

Denne saken er tidligere publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til interesse for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer