Parforhold:

- Når man ser og hører noe ofte nok så blir man påvirket, enten man vil eller ikke

Vi vet at det er fiksjon, likevel er det noe i oss som tror at det er sånn kjærlighet skal være.

PARFORHOLD: Livet er slett ikke som et eventyr, men drømmeprinsen, han finnes vel? FOTO: NTB Scanpix
PARFORHOLD: Livet er slett ikke som et eventyr, men drømmeprinsen, han finnes vel? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi vet at å kysse frosker ikke vil gi oss en prins, og at riddere på hvite hester er fabeldyr, så er det likevel noe i oss som gjør at vi håper at vi en dag skal oppleve å bli tatt med storm av drømmeprinsen. Sånn som på film. Du vet, kjærlighet ved første blikk og sånn.

Vi vet jo at det er fiksjon, men blir vi ikke litt påvirket likevel?

– Det er jeg ikke i tvil om at vi gjør. Man kan si hva man vil, men når man ser og hører noe ofte nok så blir man påvirket, enten man vil eller ikke, sier Siv Gamnes, som er spesialist i sexologisk rådgivning, til KK.no.

Gode romantiske filmer er koselig det, men der blir det ofte fremstilt at man lever lykkelig alle sine dager. Slikt skjer vanligvis ikke i den virkelige verden, men det kan jo kanskje skje med meg da?

– Selv om man intellektuelt sett vet at det ikke er sånn, så er det en liten ubevisst forventning der. Det er selvsagt noen som kan oppleve «kjærlighet ved første blikk», men det er ikke alltid sånn. I hovedsak så blir man kjent med hverandre og blir forelsket, fordi man erfarer at dette er en person som er positiv for meg, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer