Sex ute i det fri:

Når og hvor er det fritt fram?

Kjør på, sier ekspertene. - Kanskje ikke fullt så erotisk å plukke flått av hverandre etterpå, men alt har sin pris, sier Peder Kjøs.

UTESEX: Har du lyst har du lov, eller vent nå litt, det finnes visst regler for dette... FOTO: NTB Scanpix
UTESEX: Har du lyst har du lov, eller vent nå litt, det finnes visst regler for dette... FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren og sommeren byr på flere anledninger enn vanlig til å bli ett med naturen i Adam og Evas drakter og nyte hverandre.

For den som vil ha lettkledd og løssluppen hygge utendørs, står det «bare» på lysten (og loven). Ja, for det finnes faktisk regler for hvor man har lov å ha sex ute, men det er slett ikke umulig å finne muligheter.

Følg solen og driftenes gang

Psykolog Peder Kjøs slår gjerne et slag for det han kaller «å følge solen og driftenes gang». Det å tillate dere litt utenom det hverdagslige, gå tilbake til naturen, la dere inspirere av Adam og Eva og oppføre dere som nyforelsket igjen!

- Norge er jo sånn, klimaet setter noen rammer, og desto mer kan vi føle oss fri når naturen endelig innbyr til det. En annen bra ting med Norge er at det går an å finne veldig usjenerte steder, noe som jo passer bra for de av oss som ikke har et fetisj-forhold til å bli oppdaget - eller bare å bli nesten oppdaget, sier Kjøs.

De første menneskene måtte heller ikke stemple inn eller ut noe sted, og de få reglene de hadde brøt de …

- Siden Adam og Eva ikke hadde kunnskap (før dette med eplet), hadde de heller ikke skam, men var helt fri til å nyte hverandre som de ville. Fullt så fri er det ikke lett å være, men i en paradisisk sommertid er det verdt et forsøk, sier Kjøs.

USJENERT: Er dere ikke til sjenanse for andre, er det bare å kjøre på, men regn med sand i undertøyet etterpå... FOTO: NTB Scanpix
USJENERT: Er dere ikke til sjenanse for andre, er det bare å kjøre på, men regn med sand i undertøyet etterpå... FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Spesialist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland tror også lyset kan påvirke positivt, det er ikke uvanlig å føle seg både «lysere» og lettere om sommeren og det er alltids en god start for å få lyst på lyst.

- Det å stryke på hverandre og få sol på seg, at det er varmt og godt og at vi kan kaste klærne. Dere kan gå uten truse, pirre hverandre litt når dere er ute og går og bare, «her er det fint og skal vi prøve her eller?» Det er noe med å være litt åpne for at det kan skje. Hvis begge synes det høres spennende og ok ut, sier Aasland.

Sommeren er også en sanselig tid. Visste du for eksempel at lukt gir sterke assosiasjoner og går rett til de dypereliggende delene av hjernen, de vi har felles med dyrene?

- Lukt har lett for å aktivisere minner og kan ta oss tilbake til steder og hendelser som vi kanskje ikke en gang husker bevisst. Dette på godt og vondt, naturligvis, men vi er nok mange som får gode flashbacks til vår tidlige oppvåkning når sommerens lukter melder seg, sier Kjøs.

LES OGSÅ: Dette synes gutta om sex på første date

Har du lyst, har du lov?

Det må likevel sies at sex på offentlig sted er forbudt, uten at det har hindret nordmenn i å ha erotiske opplevelser i det fri.

- Her er det vel bare kreativiteten, bluferdigheten og lovens forbud mot blotting som setter grenser. Så lenge dere ikke er påtrengende overfor andre, er det bare å prøve seg fram når lysten melder seg. Så er det kanskje ikke fullt så erotisk å plukke flått av hverandre etterpå, men alt har sin pris, sier Kjøs.

- Det er vel ingen steder dere ikke kan gjøre det, hvis dere ikke er til sjenanse for andre, sier Aasland.

Så lenge dere er klar over at det er ulovlig å ha sex i naturen hvis dere kan være til sjenanse for andre. Så dere skal ikke presse seksualiteten deres på «kreti og pleti». Da kan dere gå på en smell.

- Det kan jo gjøres uten at folk vet det og, sier Aasland, og ler litt før hun fortsetter.

- Men det kan være forfriskende å elske i naturen, hvis dere er på tur og får lyst til å bade i et tjern eller bare får lyst. Så det er fint, hvis dere er for dere selv, sier hun.

HVER SIN LYST: Det går jo også an trekke innendørs om det er kaldt og vått. FOTO: NTB Scanpix
HVER SIN LYST: Det går jo også an trekke innendørs om det er kaldt og vått. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Finn et sted å elske ute

Det finnes heldigvis nok av usjenerte steder for den som fantaserer om å elske ved havet, ved et tjern, på en strand, på toppen av et fjell eller bak en stein eller busk.

- Det å spørre, «du, skal vi finne et sted å elske med hverandre?» Så er dere litt på jakt etter det, et sted hvor dere kan ha sex, men hvor dere ikke er til sjenanse for andre, for det er viktig altså. Mange blir dårlig av å se på det, det er viktig å ta hensyn, det er ikke lov, sier Aasland.

- Dere kan finne plasser hvor det ikke synes, det kan være noe dere planlegger. «I mai skal vi gjøre det ute, hvor skal vi gå og skal vi finne en plass å gå?» Men midt i en park i Sandefjord er ikke plassen og ikke halv tre oppetter trappa på Stortinget, sier hun.

Dette er nok også litt som gode soppsteder, hvor ingen vil røpe de beste stedene. Men kanskje finnes deres sted i hagen, i bakgården, på balkongen, i skogen, ved et vann, på fjellet, i båten, i bilen med døren åpen, ved en øde landevei, i en blomstereng, i en åker, på en strand, på et svaberg, på en brygge, i teltet eller i soveposen for to, bak noe eller på et tak under stjernene ..?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer