Jenter som kommer:

- Når utroskap skjer i etablerte forhold, er det ofte med en venn eller en kollega

Det finnes mange ulike årsaker til at en person er utro. Men hva er innafor og hva er ikke?

JENTER SOM KOMMER: I KKs nye podkast, Jenter som kommer, snakker journalist Mina Knudsen og sexolog, Kjersti Antonsen om temaer innen sex og samliv - blant annet om utroskap. FOTO: NTB
JENTER SOM KOMMER: I KKs nye podkast, Jenter som kommer, snakker journalist Mina Knudsen og sexolog, Kjersti Antonsen om temaer innen sex og samliv - blant annet om utroskap. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er som kjent mange ulike årsaker til at en person er utro, og alt fra mangel på nærhet i forholdet, kjedsomhet, tilgjengelighet og påvirkning av alkohol kan være utløsende faktorer.

Det finnes imidlertid mange som er utro selv om de er fornøyd med parforholdet sitt, kun fordi muligheten var der, for eksempel på en fest eller på en jobbreise.

Men hva gjør man om tanken «er jeg utro» dukker opp? Hva er egentlig på grensen? Er det noe som er innafor - eller er det helt sort hvitt? Hva om kompisen din plutselig prøver seg litt ekstra, eller du får flere flørtende meldinger av en kollega?

- Utroskap har en tendens til å finne sted i godt etablerte forhold og det er ofte en kollega eller venn som får rollen som den andre part, sier sexolog Kjersti Antonsen.

I KKs nye podkast, Jenter som kommer, snakker journalist Mina Knudsen og sexolog, Kjersti Antonsen om temaer innen sex og samliv.

Episode 2 handler om nettopp utroskap - hør den her:

KK har tidligere skrevet om at grensen for utroskap flytter seg med årene, hvor Mari som tjueåring ville ha gått på dagen om kjæresten kysset en annen, men som førtiåring ser hun annerledes på det. Hvorfor er det sånn? Les saken om Mari her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer