Donald Trump

Negative Trump-nyheter kan forsure samlivet

Storpolitikken har rykket inn i intimsfæren. Hvor mye Trump-nyheter har du EGENTLIG plass til i samlivet ditt? Ikke ubegrenset, advarer parekspertene.

TAR TRUMP PLASS I FORHOLDET: Kan politikk ødelegge et parforhold?  Foto: Shutterstock
TAR TRUMP PLASS I FORHOLDET: Kan politikk ødelegge et parforhold? Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så satt vi der igjen, med hver vår mobil - den ene mer nedstemt enn den andre. Nok en ettermiddag fylt med Donald-nyheter, akkompagnert av høylytte sukk og pessimistiske verdensanskuelser. Ikke akkurat bensin på parforholdets kjærlighetbål. Noen som kjenner seg igjen? Vel, nå slås det fast i en rekke seriøse internasjonale aviser og tidskrift: Donald Trump kan ha en negativ effekt på parforholdet ditt.

Og det gjelder slett ikke bare for de amerikanske parene som heiet på hver sin kandidat, og der den ene parten anklager den andre for å stemt på en pussy-grabbende grobian. Nei, det er mer komplekst. Avisen The Independent skriver om Trumps «worrying impact» på parforholdet. Morgenbladet introduserte nylig begrepene politisk tungsinn, og Trump-syken, om den usunne letingen i all verdens nyhetsfeeder om siste Trump-utspill, som stort sett ender i sure oppstøt til partneren om at verden har gått av hengslene.

- Og dette er vel ikke akkurat balsam for forholdet?

- Hvis man blir monomant opptatt av nyhetsbildet, vil jeg si at det er usunt. Har man allerede en tendens til tungsinn, kan nyhetsbildet forsterke det, og det kan berøre en slags eksistensiell angst og uro, sier psykologspesialist Inger Johanne Storesund til KK.no, da vi ringer og spør om det virkelig er slik at Trump kan ha en negativ påvirkning på parforholdet vårt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer