Sosiale medier

Nei, du bør ikke lufte parproblemene deres på Facebook

- Det kan rokke ved selve tryggheten og tilliten i parforholdet, og den som poster rammer derfor også seg selv, sier familieterapeut.

DELE FOR MYE PÅ SOSIALE MEDIER: Å henge ut partneren på Facebook har ingenting for seg, og de fleste synes det er pinlig å lese. FOTO: NTB Scanpix
DELE FOR MYE PÅ SOSIALE MEDIER: Å henge ut partneren på Facebook har ingenting for seg, og de fleste synes det er pinlig å lese. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi kjenner alle noen som deler litt for mye på sosiale medier, du vet, de som ikke har noe filter og forteller verden om sine parforhold på godt og vondt. Noen klarer liksom å gjøre Facebook-feeden om til et levende Jerry Springer show, ved å legge ut om alt det dumme kjæresten har gjort og sagt under den siste krangelen.

Alle kan jo finne på å gjøre noe dumt i sinne, men skal vi tro ekspertene bør du tenke deg om to ganger før du henger ut partneren din på sosiale medier.

– Å poste «skittentøyvasken» skader mye mer enn det gagner. Det kan ha ringvirkninger man absolutt ikke tenker på i det øyeblikket det postes, og man krenker partneren sin i front av andre. Det kan rokke ved selve tryggheten og tilliten i parforholdet, og den som poster rammer derfor også seg selv, etter min mening.

Dette sier Elisabeth Meyer Lugg, som er familieterapeut, til KK.

Hun mener derfor at problemer i parforholdet og irritasjoner rettet mot partner hører til privatsfæren, og ikke har sin plass ute på nettet.

LES OGSÅ: Forakt er som dødskysset for et forhold

Søker støtte i form av «likes» og kommentarer

Tar du private problemer ut på sosiale medier blir man utsatt for vurderinger og meninger fra folk som kanskje ikke er støttende i det hele tatt. Men hvorfor gjør noen dette?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer