<strong>NIPPELORGASME:</strong> Ja, det er faktisk noe som heter nippelorgasme, og ifølge ekspertene kan den være enda sterkere. Foto: Shutterstock / MBLifestyle
NIPPELORGASME: Ja, det er faktisk noe som heter nippelorgasme, og ifølge ekspertene kan den være enda sterkere. Foto: Shutterstock / MBLifestyle Vis mer

Orgasme

- Nippelorgasme kjennetegnes ved at man får orgasme av å bli bli stimulert på brystknoppene

... og det er takket være en kobling mellom niplene våre og underlivet!

Publisert
Sist oppdatert

Det snakkes mye om klitorisorgasme, vaginalorgasme og g-punkt orgasme - for ikke å glemme denne orgasmen som er litt mer tabu for kvinner -  men listen over diverse typer orgasmer er lengre enn som så ifølge ekspertene. 

Har du for eksempel hørt om nippelorgasme? Nei, det var det vi tenkte! For det hadde ikke vi heller. Men tro det eller ei, det er faktisk noe som heter det, og vi har tatt en prat med ekspertene for å lære mer om denne «ukjente» (og ikke minst interessante) orgasmetypen.

Det som kjennetegner en nippelorgasme er at man får en orgasme eller orgasmefølelse av å bli stimulert på brystknoppen, forteller sexolog Siv Gamnes til KK.no og legger til:

- Hvor utbredt det er og hvor mye man skal oppfordre til en nippelorgasme kan diskuteres. En stor del av samleiet i dag dreier seg kun om presentasjon og det er ikke meningen. Det er viktigere at man er nysgjerrig og utforsker, enn nødvendigvis det å prøve å oppnå en type orgasme. Det kan nemlig være vanskelig nok i seg selv å komme, og denne typen er mindre utbredt. Klarer man likevel å utforske seg frem til den, kan den være fantastisk!

LES OGSÅ: Dette har mye å si for om du får orgasme

- Det er en type forbindelse mellom bryst og underlivet

Men til tross for at orgasmetypen ikke nødvendigvis er den vanligste, er det langt fra uvanlig at flere kvinner - og til og med menn - til tider opplever å komme av å bli stimulert på niplene, forteller Gamnes. Og grunnen er interessant!

- Det er nemlig en type forbindelse mellom bryst og underlivet. Det ser man også etter ammeperioden etter at man har født, da ser man at når barnet legges til brystet og blir ammet, trekker livmoren seg sammen, sier Gamnes og utdyper:

- Så dersom du snur det om og ser det fra et seksuelt perspektiv, vil underlivet for mange trekke seg sammen når brystknoppene blir simulert, noe som lettere kan føre til orgasme. Det er snakk om en rekke nerver og hormoner som gjør at denne mekanismen slår inn.

Det er med andre ord denne mekanismen de med sensitive nipler kan utnytte og oppnå en reaksjon i underlivet. Men det vil variere mye fra person til person forteller Gamnes og får støtte fra Cecilie Kjensli, som er innehaver av Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh».

- En orgasme er en orgasme, og den er for oss kvinne tilknytta klitoris, men den kan starte fra forskjellige steder, som for eksempel niplene, sier Kjensli og fortsetter:

- Noen damer har mer sensitive nipler enn andre og vil kunne oppleve en fullverdig orgasme ved riktig stimuli at brystknoppene, noen vil bare kjenne en deilig følelse, mens andre igjen ikke vil merke noen ting. Det samme gjelder menn. 

LES OGSÅ: 6 ting de færreste vet om orgasme

Nippelorgasmen kan virke sterkere

Men siden variasjonen i hvor sensitive nipler man har varierer enormt fra kvinne til kvinne og fra dag til dag, forteller ekspertene at de færreste av oss vil nok noen gang oppleve denne typen orgasme - men at man absolutt IKKE skal droppe niplene likevel!

- Et mindretall av kvinner klarer nok å oppnå en orgasme via brystknoppene regelmessig. Men dersom man ser på brystknoppene som en erogen sone, så vil nok flere kunne kjenne seg igjen. Stimulering av bryst, selv om det kanskje ikke i seg selv fører til orgasme, kan uten tvil være med på å forsterke orgasmen. Så ikke dropp brystene selv om du ikke kommer av stimuleringen, sier Gamnes og legger til:

- Prøv deg absolutt frem underveis under samleie. Stimuler gjerne brystene rett før du er på vei til å komme, det kan føre til at orgasmen forsterkes nettopp på grunn av koblingen mellom bryst og underliv. 

Også Kjensli forteller at brystknoppene for mange en veldig erogen sone, og alle de erogene sonene henger på en måte i sammen via nervesystemet vårt, som igjen påvirkes av blodgjennomstrømningen i kroppen.

- Blir brystknoppene berørt på en måte vi liker godt blir vi kåte, og denne følelsen sprer seg så klart i hele kroppen. Noen har en følelse av direkte forbindelse mellom puppene og underlivet og vil sakte men sikkert kjenne at klitoris svulmer opp, forteller Kjensli og legger til: 

- Så berøres niplene samtidig som du for eksempel kliner heftig med partneren din, slikker deg selv på skulderen mens du stimulerer knoppene selv eller du får en herlig omgang av kjæresten, vil du kunne øke muligheten for nippelorgasme. 

LES OGSÅ: Sexstillingene alle jenter bør prøve

- Er det mulig å «trene» opp kroppen til å få nippelorgasme?

- Om ikke dette gjelder for alle, så vil jeg nok tro at mange kan øve seg opp til å få nippelorgasme, men man må ikke se på det som trening for da er det lett å bli utålmodig, sier Kjensli og presiserer:

- Nyt den gode følelsen, og forsterk ved å onanere samtidig som du holder på. Juster trykket mellom berøringen på brystvortene og klitoris, og gi gass etter som opphisselsen øker. Noen liker å bli kilt løst, mens andre foretrekker det litt røffere. Det er bare å prøve seg fram, for det som funker en dag, fungerer kanskje ikke den neste. Vi er ikke maskiner, vi er sensitive skapninger ikke sant.

Gamnes forteller også at det absolutt er mulig å oppnå nippelorgasme ved å prøve seg frem, leke og utforske, og at om man først klarer å oppnå det, at den kan føles endra sterkere enn mer vanlige typer orgasmer. 

- Man vet jo at det som skjer under en nippelorgasme er at livmoren får sammentrekninger. Så dermed har man involvert livmoren i orgasmen og de sammentrekningene i livmoren kombinert med sammentrekningene i muskulaturen rundt vil nok sannsynligvis føles som en forsterkning, sier Gamnes og får støtte fra Kjensli:

- Orgasme via brystknoppene kjennes så klart annerledes ut enn hvis du bare stimulerer klitoris. Den bygger seg opp svakere, men til gjengjeld vil du kjenne den på en mer intens måte, for husk at den er i forbindelse med klitoris. Det er ikke puppene som eksploderer alene.

LES OGSÅ: Disse sexstillingene øker sjansen for orgasme 

Mange typer orgasmer 

Men som nevnt er ikke disse de eneste orgasmene som finnes. Listen er lang, og det finnes ifølge ekspertene ingen regler for hvordan man kan eller skal oppnå en orgasme på. Det kan være alt fra mer vanlige måter som klitoris- og vaginalorgasme, men også nippel- og rumpeorgasme. Det finnes til og med orgasmer du tenker deg til - altså uten å berøre seg selv. 

- Tenker man helt til det ytterste, kan man jo oppleve kroppsorgasmer. Innvendige, emosjonelle, følelsesmessige orgasmer som er noe helt annet enn mer vanlige orgasmer. Det kan skje uten at man direkte har blitt stimulert, det skjer via hodet, sier Gamnes og forklarer:

- Mellom klitorisorgasme på den ene siden og emosjonelle følelsesmemssige orgasmer på den andre, vil det være mange nyanser i mellom. Det finnes mange veier til orgasme, men det viktigste er at man prøver seg frem og gjør det som føles riktig, avslutter Gamnes og får medhold fra Kjensli som legger til:

- En orgasme kan trigges fra flere steder. Du kan starte den via puppene som vi har nevnt her eller ved riktig stimuli av g-punktet, som ikke er et punkt men en sone i vagina, eller via rompa, øreflippene. Altså de typiske erogene sonene. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer