Pliktsex

- Noen ganger kommer handling foran lyst

Orker du aldri å ha sex? Her er sexologenes råd.

SEXLYST: Selv om du elsker partneren din er det ikke alltid sex er fristende. Bør du likevel gjøre det for partneren din sin skyld? Foto: NTB Scanpix
SEXLYST: Selv om du elsker partneren din er det ikke alltid sex er fristende. Bør du likevel gjøre det for partneren din sin skyld? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sex er viktig for mange av oss. Intimitet i et forhold er jo det som skiller et vennskap fra et parforhold, så hva skjer hvis sexen uteblir? Dersom det ikke er sykdom eller andre åpenbare grunner til at du ikke vil ha sex, mener sexologer at dere må jobbe for å sette i gang igjen. 

Sexolog Siv Gamnes understreker først og fremst at man aldri skal ha sex om man ikke vil. Hun mener det er viktig å finne ut hvorfor du ikke har lyst til å ha sex i stedet for å presse deg selv til det. 

- I noen tilfeller kan det være en opplagt og naturlig årsak til at sex ikke frister. I andre tilfeller har man kanskje bare havnet i en ond spiral, sier hun til KK.no. 

LES OGSÅ: Sextipsene vi ikke får nok av

- Noen ganger må man bare komme i gang

En av grunnene til at sexlysten minsker er ofte hverdagsstresset, forklarer sexologen. 

- Stresshormonet er negativt for seksualiteten. I en hektisk hverdag er det vanlig at man ikke tar seg tid til å flørte og bruke den type tid på hverandre. 

Hun råder deg til å tenke gjennom seksualiteten din. Tenner du ikke på partneren din lenger? Tenner du på andre? Eller er tenningen helt borte?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer