Sex:

- Noen kvinner strekker seg for å leve opp til sexen de tror alle andre har

Nei, venninnene dine har nok ikke mer sex enn deg.

IKKE SAMMENLIGNE SEXLIVET: – Det finnes par som har sex to-tre ganger i året men likevel har det bra, trygt og godt som par. Man trenger ikke å matche gjennomsnittet for å ha det bra, sier sexolog. FOTO: NTB
IKKE SAMMENLIGNE SEXLIVET: – Det finnes par som har sex to-tre ganger i året men likevel har det bra, trygt og godt som par. Man trenger ikke å matche gjennomsnittet for å ha det bra, sier sexolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tar du deg selv i å tenke at alle andre har et mer spennende og aktivt sexliv enn deg selv?

Det er du ikke alene om - ifølge diverse undersøkelser kan det virke som om de fleste av oss tror at «alle andre» har mer sex.

Én amerikansk undersøkelse gjort av selskapet Hims & Hers, viste for eksempel at 75 prosent av amerikanere antar at andre har sex én gang i uka, men bare 54 prosent av amerikanere har det.

«De fleste av oss føler at alle andre har bedre, hottere og mer sex enn det vi selv har», skriver de i undersøkelsen.

Kanskje ikke så rart? Venninnekvelder, de mer frislupne lunsjsamtalene på jobben og scrolling på sosiale medier kan jo få det til å virke som om andres sexliv er svært så aktive og spennende.

Men stemmer det, egentlig? Det har vi tatt en prat med spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), Siv Gamnes, om.

Så ofte har nordmenn sex

Vi kan jo begynne med å klargjøre litt: Hvor ofte har egentlig nordmenn sex?

I Norge har det ikke vært noen omfattende undersøkelser på nordmenns seksualvaner på mange år, så Gamnes kan ikke gi oss et klart tall på hva som er gjennomsnitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer