Flørting

- Noen søker spenning og bekreftelse på at de fremdeles er attraktive og flørter for å øke egen selvtillit

Er det greit at kjæresten flørter med andre? Ifølge ekspertene kommer det an på hva du definerer som uskyldig flørt.

FLØRTING: Er det greit av kjæresten flørter uskyldig med andre? Dette sier ekspertene!  Foto: Shutterstock / Nemanja Novakovic
FLØRTING: Er det greit av kjæresten flørter uskyldig med andre? Dette sier ekspertene! Foto: Shutterstock / Nemanja Novakovic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er partneren din fæl til å flørte med andre damer når han er alene, eller kanskje til og med når du er i nærheten? Da kan du trøste deg med at han ikke er den eneste som gjør dette.

Hvorfor er det egentlig slik at menn ofte har et behov for å flørte med andre enn partneren sin, og hva kan du gjøre dersom du ikke synes det er greit?

LES OGSÅ: Når den ene ikke er klar for barn

Har et behov for bekreftelse

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller at flørting ofte handler om et behov for bekreftelse.

- Vi er alle sosiale vesener som trenger å bli sett. Noen føler seg nok sett av partner, venner og familie, mens for andre er ikke alltid dette nok.

- De søker spenning og bekreftelse på at de fremdeles er attraktive og flørter for å øke egen selvtillit og skape litt mer spenning i hverdagen. Videre forteller hun at for noen er det bare en uskyldig kommunikasjonsform, mens for andre er det et middel for å oppnå noe mer.

- Å forstå hvor grensen går handler om emosjonell intelligens og respekt for både partneren og parforholdet.

LES OGSÅ: Ville du tilgitt et sidesprang?

USKYLDIG FLØRT: Mange menn kommuniserer med kvinner gjennom uskyldig flørt. Foto: Shutterstock / Stock-Asso
USKYLDIG FLØRT: Mange menn kommuniserer med kvinner gjennom uskyldig flørt. Foto: Shutterstock / Stock-Asso Vis mer

Ikke noe galt i uskyldig flørt

- Synes du at det er greit med litt uskyldig flørt?

- Det kommer an på hva du definerer som uskyldig flørt. Det er ikke uvanlig at utroskap har startet med helt uskyldig flørting, så her er det viktig å ikke ignorere varselklokkene.

- Men man må heller ikke begynne å mistenke partneren sin for å være utro dersom han gir et fint kompliment til en venninne, for husk: flørt er også en kommunikasjonsform, i alle fall hvis den brukes riktig - altså «som noen dråper god olje i det sosiale maskineriet».

LES OGSÅ: - Det er liksom «naturlig» at en mann er utro

Blir du såret eller usikker av din partners flørting, mener Søyland det er viktig at du tørr å konfrontere han med det.

- Det er viktig å tørre å prate åpent om det, gjerne før det blir et problem, istedenfor å innta en moralistisk holdning.

Tross alt kan det bare handle om litt uskyldig flørting, men det kan også være et tegn på at parforholdet ikke lenger er så lidenskapelig

- Dersom du ikke klarer å prate med din partner, snakk med en parterapeut – istedenfor å bekymre deg. Tross alt kan det bare handle om litt uskyldig flørting, men det kan også være et tegn på at parforholdet ikke lenger er så lidenskapelig – eller at din kjære rett og slett ikke er så trofast som han gir inntrykk av.

LES OGSÅ: Vær ærlig i senga

FORTELL HVA DU FØLER: Hvis flørtingen hans gjør deg lei, anbefaler eksperten deg å ta det opp med partneren din. - Det er ikke uvanlig at utroskap har startet med helt uskyldig flørting, så her er det viktig å ikke ignorere varselklokkene. Foto: Shutterstock / ESB Professional
FORTELL HVA DU FØLER: Hvis flørtingen hans gjør deg lei, anbefaler eksperten deg å ta det opp med partneren din. - Det er ikke uvanlig at utroskap har startet med helt uskyldig flørting, så her er det viktig å ikke ignorere varselklokkene. Foto: Shutterstock / ESB Professional Vis mer

Sett grenser sammen

Eksperten mener det også kan være en god idé å sette noen grenser for hva som er greit og ikke sammen.

- For å styrke kjæresteforholdet er det viktig at begge, individuelt, definerer sin egen grense – hva er sunn - og hva er usunn flørting? Og at paret sammen kommer frem til en felles grense.

Sjansen for at grensen holdes er større når begge har vært med å sette den – istedenfor å få den tredd nedover hodet på en dårlig dag.

- Ikke minst er det viktig at dere prater om hvorfor disse grensene er så viktige. Da kan grensen ha en god preventiv effekt på utroskap og samlivsbrudd – og ikke minst at kjærligheten kan blomstre innenfor trygge rammer - noe alle parforhold har godt av i dag, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør dere gå i parterapi tidlig i forholdet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer