FLØRTING: Er det greit av kjæresten flørter uskyldig med andre? Dette sier ekspertene!  Foto: Shutterstock / Nemanja Novakovic
FLØRTING: Er det greit av kjæresten flørter uskyldig med andre? Dette sier ekspertene! Foto: Shutterstock / Nemanja Novakovic Vis mer

Flørting

- Noen søker spenning og bekreftelse på at de fremdeles er attraktive og flørter for å øke egen selvtillit

Er det greit at kjæresten flørter med andre? Ifølge ekspertene kommer det an på hva du definerer som uskyldig flørt.

Publisert

Er partneren din fæl til å flørte med andre damer når han er alene, eller kanskje til og med når du er i nærheten? Da kan du trøste deg med at han ikke er den eneste som gjør dette.

Hvorfor er det egentlig slik at menn ofte har et behov for å flørte med andre enn partneren sin, og hva kan du gjøre dersom du ikke synes det er greit?

LES OGSÅ: Når den ene ikke er klar for barn

Har et behov for bekreftelse

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller at flørting ofte handler om et behov for bekreftelse.

- Vi er alle sosiale vesener som trenger å bli sett. Noen føler seg nok sett av partner, venner og familie, mens for andre er ikke alltid dette nok.

- De søker spenning og bekreftelse på at de fremdeles er attraktive og flørter for å øke egen selvtillit og skape litt mer spenning i hverdagen. Videre forteller hun at for noen er det bare en uskyldig kommunikasjonsform, mens for andre er det et middel for å oppnå noe mer.

- Å forstå hvor grensen går handler om emosjonell intelligens og respekt for både partneren og parforholdet.

LES OGSÅ: Ville du tilgitt et sidesprang?

USKYLDIG FLØRT: Mange menn kommuniserer med kvinner gjennom uskyldig flørt. Foto: Shutterstock / Stock-Asso
USKYLDIG FLØRT: Mange menn kommuniserer med kvinner gjennom uskyldig flørt. Foto: Shutterstock / Stock-Asso Vis mer

Ikke noe galt i uskyldig flørt

- Synes du at det er greit med litt uskyldig flørt?

- Det kommer an på hva du definerer som uskyldig flørt. Det er ikke uvanlig at utroskap har startet med helt uskyldig flørting, så her er det viktig å ikke ignorere varselklokkene.

- Men man må heller ikke begynne å mistenke partneren sin for å være utro dersom han gir et fint kompliment til en venninne, for husk: flørt er også en kommunikasjonsform, i alle fall hvis den brukes riktig - altså «som noen dråper god olje i det sosiale maskineriet».

LES OGSÅ: - Det er liksom «naturlig» at en mann er utro

Blir du såret eller usikker av din partners flørting, mener Søyland det er viktig at du tørr å konfrontere han med det.

- Det er viktig å tørre å prate åpent om det, gjerne før det blir et problem, istedenfor å innta en moralistisk holdning.

Tross alt kan det bare handle om litt uskyldig flørting, men det kan også være et tegn på at parforholdet ikke lenger er så lidenskapelig

- Dersom du ikke klarer å prate med din partner, snakk med en parterapeut – istedenfor å bekymre deg. Tross alt kan det bare handle om litt uskyldig flørting, men det kan også være et tegn på at parforholdet ikke lenger er så lidenskapelig – eller at din kjære rett og slett ikke er så trofast som han gir inntrykk av.

LES OGSÅ: Vær ærlig i senga

FORTELL HVA DU FØLER: Hvis flørtingen hans gjør deg lei, anbefaler eksperten deg å ta det opp med partneren din. - Det er ikke uvanlig at utroskap har startet med helt uskyldig flørting, så her er det viktig å ikke ignorere varselklokkene. Foto: Shutterstock / ESB Professional
FORTELL HVA DU FØLER: Hvis flørtingen hans gjør deg lei, anbefaler eksperten deg å ta det opp med partneren din. - Det er ikke uvanlig at utroskap har startet med helt uskyldig flørting, så her er det viktig å ikke ignorere varselklokkene. Foto: Shutterstock / ESB Professional Vis mer

Sett grenser sammen

Eksperten mener det også kan være en god idé å sette noen grenser for hva som er greit og ikke sammen.

- For å styrke kjæresteforholdet er det viktig at begge, individuelt, definerer sin egen grense – hva er sunn - og hva er usunn flørting? Og at paret sammen kommer frem til en felles grense.

Sjansen for at grensen holdes er større når begge har vært med å sette den – istedenfor å få den tredd nedover hodet på en dårlig dag.

- Ikke minst er det viktig at dere prater om hvorfor disse grensene er så viktige. Da kan grensen ha en god preventiv effekt på utroskap og samlivsbrudd – og ikke minst at kjærligheten kan blomstre innenfor trygge rammer - noe alle parforhold har godt av i dag, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør dere gå i parterapi tidlig i forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer