Dating

Ny datingtjeneste: Her er det innsiden av kjøleskapet ditt som teller

Går veien til mannens/kvinnens hjerte gjennom magen?

REFRIGERDATING: Refrigerdating går ut på å presentere seg selv ved å legge ut bilde av innsiden av kjøleskapet sitt, istedenfor et profilbilde av seg selv. FOTO: NTB Scanpix
REFRIGERDATING: Refrigerdating går ut på å presentere seg selv ved å legge ut bilde av innsiden av kjøleskapet sitt, istedenfor et profilbilde av seg selv. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det florerer mange tips og triks der ute som forteller oss hvordan man kan lykkes med nettdating. I dag finnes det jo mange ulike tjenester man kan benytte seg av om man føler seg litt lei av singeltilværelsen. Eksempler på disse tjenestene er Tinder, Grindr, Happn, Match - ja, listen er lang.

De aller fleste av disse datingtjenestene går som regel ut på å laste opp et profilbilde man er fornøyd med av seg selv, for å deretter starte den evige sveipingen til man finner noen man tror man liker - og kanskje lykkes med å gi relasjonen en sjanse, og dra ut på date.

Nå har derimot «Samsung Electronics Nordic» tatt datingtjenestene til nye høyder, og lansert nettsiden Refrigerdating. Ja, du leste riktig - kjøleskapsdating. Dette melder blant annet det svenske nettstedet Baaam.

Innsiden av kjøleskapet

Refrigerdating går ut på å presentere seg selv ved å legge ut bilde av innsiden av kjøleskapet sitt, istedenfor et profilbilde av seg selv - som ofte kan gi et helt feil bilde av virkeligheten, ifølge Charlotte Sander, samlivsterapeut og gründer av relationsexperten.se.

- Refrigerdating er en morsom tjeneste for single mennesker, og gjør det enklere å presentere seg selv på en mer ærlig måte, og invitere til spennende samtaler der parene raskere forstår hverandre, uten filtre og redigerte bilder, sier Sander i en pressemelding.

LES OGSÅ: Denne dårlige datingtrenden er langt vanligere enn du tror

REFRIGERDATING: Refrigerdating går ut på å presentere seg selv ved å legge ut bilde av innsiden av kjøleskapet sitt, istedenfor et profilbilde av seg selv. FOTO: NTB Scanpix
REFRIGERDATING: Refrigerdating går ut på å presentere seg selv ved å legge ut bilde av innsiden av kjøleskapet sitt, istedenfor et profilbilde av seg selv. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- En morsom vri

Vi har tatt en prat med psykolog og datingekspert Andreas Løes Narum fra parweb.no, for å høre hva han tror om denne nye og utradisjonelle måten å nettdate på.

- Andreas, hva tenker du om denne nye datingtjenesten?

- Dette er jo en litt morsom vri, og faktisk kanskje en god inngang til videre prat. Å legge ut et bilde av innsiden av kjøleskapet sitt sier i alle fall noe om personligheten vår. I tillegg viser det noe om hvor opptatt man er av ryddighet og hygiene - noe mange er veldig bevisst på, sier Løes Narum til KK.

Han mener alternativet kunne vært at folk la ut et bilde av bokhyllen sin.

- Liker dere å lese om de samme tingene? Liker han det stikk motsatte av deg? Eller kanskje har ikke alle en bokhylle en gang? Da legger man eventuelt ut et bilde av en tom vegg istedenfor, for plutselig kan det dukke opp en annen som ikke liker å lese, så får man en match ut av det.

Løes Narum tror derimot ikke at verken kjøleskapsmetoden eller bokhyllemetoden er nok for å ta en beslutning om dette er en person man er interessert i å møte eller ikke.

- Jeg regner med at parene i tillegg chatter litt og viser bilder av seg selv. Så er jo kjøleskapsbilde en morsom start på prosessen. Alle mennesker må jo spise hver dag - noen er ekstra opptatt av mat, andre ikke. Mat er en måte å leve på, så her kan to mennesker plutselig matche veldig bra.

LES OGSÅ: Har du hørt om «sneating»?

Fremstiller oss annerledes

- Er det sant at vi ofte fremstiller oss selv som noe annet enn det vi egentlig er på datingsider?

- Folk prøver ofte å juge på seg positive egenskaper. Nettdating er som et spill hvor man er nødt til å spille med de kortene man har fått utdelt. Om man sitter på dårlige kort er det lett å prøve å skjønnmale dem litt. De vanligste tingene å lyve om er nok alder og vekt/kroppsfasong. Hvis folk tror at det ligger noe positivt i den andre enden, så legger man gjerne på litt ekstra og satser på at det går bra likevel, sier Løes Narum.

Det kan med andre ord være vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som er det mest riktige å gjøre når man er ute etter et forhold. Hva mener datingeksperten er den enkleste veien for å finne frem til en potensiell partner?

- Det finnes ikke noen veldig enkel måte å finne seg en kjæreste på. Hvis du er ute etter et livslangt forhold så har du griseflaks om veien er enkel. Du vet jo heller ikke om det kommer til å vare livet ut. På generell basis har jeg inntrykk av at folk ikke kjenner seg selv godt nok - de vet ikke hvordan de egentlig vil ha det.

Han trekker frem viktigheten av å lære seg selv å kjenne.

- Mange nordmenn mangler en del ord i vokabularet sitt for hvordan de liker å gjøre ting og hvordan de forholder seg til annerledeshet. Hvis man for eksempel vet at man har behov for masse sosial kontakt med andre mennesker hele tiden, så gi tydelig beskjed om det til en eventuell partner tidlig, så vet man fort om den andre personen er med på det eller ikke.

- Hvis man bare finner hverandre på byen kan det fort bli en dårlig match om formålet er en langsiktig relasjon.

LES OGSÅ: - Ghosting er potensielt den slemmeste måten å dumpe noen på

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer