Dating

Ny datingtrend: Har du hørt om «kondo-ing»?

En ny datingtrend har nådd markedet.

DATING: Dette er en trend som er inspirert av rydding og rengjøring - faktisk av den japanske rydde- og organiseringskonsulenten Marie Kondo. FOTO: NTB Scanpix
DATING: Dette er en trend som er inspirert av rydding og rengjøring - faktisk av den japanske rydde- og organiseringskonsulenten Marie Kondo. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi i KK har tidligere skrevet om datingtrender som «submarining» og «gatsbying», til «sneating» og «ghosting» - som alle fire har til felles for å ikke være særlig hyggelige mot den parten man dater.

Amerikanerne er med andre ord glad i å sette navn på dårlige datingvaner, og fra alle ekspertene vi har snakket med hittil blir samtlige av disse bortimot slaktet, og omtalt som respektløst og slemt.

«Kondo-ing»

Nå har imidlertid en ny datingtrend nådd markedet - nemlig «kondo-ing». Og som du kanskje kan tyde ut i fra navnet er dette en trend som er inspirert av rydding og rengjøring - faktisk av den japanske rydde- og organiseringskonsulenten Marie Kondo. Det skriver Marie Claire.

Hvis du har fulgt litt med på henne og kanskje sett hennes egne Netflix-serie om rydding, vet du kanskje at hun alltid oppfordrer folk til å kvitte seg med ting som ikke gir deg så mye som et lite gnist av glede.

LES OGSÅ: Denne dårlige datingtrenden er langt vanligere enn du tror

På tide å kaste noe(n)?

Og denne tankegangen skal ikke kun gjelde de syv nesten identiske toppene du har hengende i klesskapet, skal vi tro Kondo. Dette gjelder også på kjærlighetsfronten - dater du noen som du føler gir deg mer tankespinn enn det gir glede, så er det kanskje på tide å «kaste det»?

Tidstyver, utro mennesker, negative mennesker, de som sier de ikke er klar for et forhold etter seks måneder med dating - det finnes mange typer mennesker som kan gå under «kondo-ing»-trenden, mener Kondo selv.

Å fullstendig kutte ut noen som behandler deg dårlig er absolutt helt riktig. Men hva med de som bare helt enkelt ikke er noe for akkurat deg? Et menneske du gjerne kunne vært venner med, uten romantiske følelser? Fortjener de å bli kondo-ed?

Trå varsomt-plakaten

Vi har spurt gestaltterapeut og sexolog, Bianca Schmidt, om råd. Hun mener at handler om hvordan det hele gjøres.

- Kaster man en date videre uten omtanke blir det brått hjerteløst og sårt. Er dere derimot på date, blir enige om at den andre er helt topp, men ikke noe for dem, så blir det noe annet.

Hvis det er tilfellet blir praten gjerne mer vennskapelig fremfor flørtende, og det kan være naturlig å snakke om andre single venner man har - da kan det være morsomt å sende noen videre til en du kjenner.

- Sender du derimot en du har datet, hatt sex med og hatt et slags forhold til videre, kan det fort bli kluss. Trå varsomt-plakaten gjelder her som alle andre steder, sier Schmidt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer