Sex

Ny forskning: Den viktigste forutsetningen for et godt sexliv

- Hvor godt sexlivet er, gjenspeiler hvor godt forholdet er, sier sexolog.

GODT SEXLIV: Hva som er et godt sexliv er individuelt, men én ting ser ut til å gå igjen, viser ny studie. FOTO: NTB
GODT SEXLIV: Hva som er et godt sexliv er individuelt, men én ting ser ut til å gå igjen, viser ny studie. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hva som legger til rette for seksuell tilfredsstillelse i et parforhold kan være mye - og det er individuelt - men kanskje tenker vi umiddelbart på kommunikasjon, kjemi, erfaring eller lekenhet?

Det stemmer nok for mange det også - men forskerne av en ny studie har kommet frem til et mye «enklere» svar!

I studien, som er publisert i mai-utgaven av Journal of Social and Personal Relationships, ville forskerne finne ut om vi kan forutse hva som legger til rette for et godt sexliv, og i så fall hva som ville være den beste forutsetningen.

Forskerne kom frem til at den viktigste forutsetningen for at sexlivet var tilfredsstillende var: At partnerne var fornøyde i parforholdet.

Så enkelt, og likevel så vanskelig...

Sex og samlivseksperter har tidligere uttalt til KK at lav sexlyst blant annet kan komme av utfordringer i samlivet. På en annen side kan sex og intimitet bringe par nærmere hverandre. Så dette blir jo en «høna og egget»-situasjon, egentlig?

Satt på spissen, og veldig forenklet: Hvis et godt samliv fører til god sex og omvendt - hvordan løser vi det hvis sexen allerede har uteblitt en stund?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer