Krangling:

Ny studie viser at ektepar krangler mindre etter hvert som de blir eldre

Krangler du mye med partneren din? Det kan bli bedre med tiden.

KRANGLING: Støvsuging, oppvask, økonomi, sex og sjalusi. Det finnes nok av ting å krangle om i et forhold, men heldigvis kan det bli bedre. FOTO: NTB scanpix
KRANGLING: Støvsuging, oppvask, økonomi, sex og sjalusi. Det finnes nok av ting å krangle om i et forhold, men heldigvis kan det bli bedre. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Støvsuging, oppvask, økonomi, barneoppdragelse, sex, sjalusi og prioriteringer. Det finnes nok av ting å krangle om i et forhold, og de aller fleste par krangler innimellom. (Psst: Har dere sluttet helt å krangle, ha sex eller snakke sammen?)

Hva man krangler om og hvor mye man krangler, vil imidlertid utvikle seg og endre seg i løpet av et langt samliv. Nå viser en ny, amerikansk forskning at det blir mer humor og mindre krangling etter hvert som ektepar blir eldre.

Den ferske studien viser faktisk at jo lenger et ekteskap varer, jo mindre konflikt blir det, skriver forskning.no.

- Par som har vært gift lenge er som regel trygge på hverandre, noe som gjør at de senker skuldrene litt. I forelskelsesfasen er det ofte veldig mye usikkerhet og mange er redde for at partneren skal finne seg noen andre. Etter mange år sammen kjenner man hverandre på godt og vondt, man kjenner den andres reaksjonsmønster og konfliktene blir derfor ikke så store lenger, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer