Sexliv:

Ny studie viser at vi har mindre sex enn tidligere

- Ofte blir søvn viktigere enn sex, sier sexologen.

NYTT FOKUS: - Er det slik at vi i en digitalisert verden blir mindre interessert i sex? spør sexologen. FOTO: NTB
NYTT FOKUS: - Er det slik at vi i en digitalisert verden blir mindre interessert i sex? spør sexologen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har vi blitt så opphengt i mobiltelefonen, TVen og ipaden at vi glemmer å ha regelmessig sex med partneren vår?

Veldig mange har mindre sex etter hvert som de blir eldre, men nå viser en nyere, amerikansk studie at også yngre mennesker har mindre sex enn tidligere generasjoner, skriver Psychology today.

Se for deg at du kommer hjem etter en hektisk dag på jobb. Du er sulten, sliten og vet at det er både husarbeid og andre forpliktelser som venter på deg hjemme. Da er kanskje ikke sex det første du tenker på?

Vi vet likevel at regelmessig seksuell aktivitet er en viktig del av en sunn livsstil, og i mange langvarige forhold er sex limet som binder paret sammen. Når par møter problemer i sexlivet, viser studier at deres generelle tilfredshet med forholdet også synker.

Så hva er egentlig grunnen til at vi har mindre sex enn før?

Dette viser studien

Resultatene av en studie utført ved Indiana University ble nylig publiserte i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior, skriver Psychology today.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer