SEX-NYTTÅRSFORSETTER: Det er ikke bare kropp og helse som trenger litt ekstra oppmerksomhet på nyåret. Det gjør nemlig samlivet også! Foto: Shutterstock / George Rudy
SEX-NYTTÅRSFORSETTER: Det er ikke bare kropp og helse som trenger litt ekstra oppmerksomhet på nyåret. Det gjør nemlig samlivet også! Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer

Nyttårsforsett

Nyttårsforsettene som vil gjøre sexlivet ditt enda hottere!

Dette er ekspertenes beste tips for et enda bedre sexliv i 2017.

Vi er allerede godt inne i januar, og de de fleste av oss for lenge siden satt noenlunde de samme nyttårsforsettene som i fjor; spise mindre usunt, trene mer, holde budsjett, reise mer, og så videre. Men det de færreste av oss har gjort, er å sette nyttårsforsetter som faktisk er morsomme å oppnå: som for eksempel å ha mye mer sex! Og ikke bare mer, men også mer variert!

Så hvorfor ikke legge vekk, om ikke alle, men mange av de litt kjedelige og for strenge forsettene, og heller gjøre som sexologene og sette oss nye forsetter som kommer til å gjøre 2017 til det hotteste året – og nei, det innebærer ikke bare sex. For sex alene er ikke nok! For å oppnå et enda bedre sexliv, må vi ifølge ekspertene også lære å elske oss selv!

Vi har tatt en prat med ekspertene og har fått deres beste nyttårsforsetter som kommer til å kickstarte sexlivet ditt i 2017 – enten du er singel eller i et forhold!

LES OGSÅ: Dette er det nye forspillet i 2017!

1. Få sex inn i kalenderen

Ja, bokstaveligtalt; få inn sex i kalenderen sammen med alle andre ting du skal gjøre, forteller Cecilie Kjesnli, sexinspirator og innehaver av den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no. Tidligere i år kom hun ut med boken «Sex fra Ah til Åh» en» hvor hun deler enda flere tips til hvordan man kan gjøre samlivet enda bedre.

- Planlagt sex er ikke kjedelig, det er deilig! Vi har en merkelig ide om at sex og magi skal oppstå helt av seg selv, men let’s face it, det gjør jo ikke det når man har vært sammen i mange år og står med unger og hverdagskaos opp til halsen? Når det å være sosial - i medier - har blitt viktigere enn å være tilstede for hverandre på kveldstid?, sier Kjensli og legger til:

- Du gleder deg jo til fest i slutten av uka eller en hyttetur, eller en reise med venninner, så hvorfor skal du ikke glede deg til å kose med den som er den viktigste i livet ditt? Så sett av tid, få noen til å passe ungene, eller få far til å legge dem tidlig så du kan få slappe litt ekstra av. Er lysten litt laber, tjuvstarter du med gode vibrationer på egenhånd, så er du klar som bare det, og gjett om partneren blir glad når han/hun merker at du er helt med.

LES OGSÅ: Sluttet å ha sex: - Slik kommer dere ut av sextørken

2. Sett dere ned sammen og skriv!

Det er ikke uten grunn at man sier at ærlighet varer lengst! Det samme gjelder i et samliv. Er man ikke ærlig med partner om hvordan man føler det, hva som er bra og hva som mangler kommer man seg ingen steder. Men mange synes likevel det ofte kan være ubehagelig og vanskelig å finne det rette tidspunktet å fortelle parter om at det er på tide med endringer. Men hvorfor ikke gjøre samtalen om til ett type spill dere spiller en lørdagskveld?

Sexolog, parterapeut og orgasmeekspert, Katrine Berling, forteller at hennes beste tips til nyttårsforsettet som vil bedre sexlivet er å sette seg ned sammen med pen og papir og skrive ned hva dere savner i deres forhold. Men husk for all del å starte med å fortelle hva dere liker og setter pris på med hverandre – spillet skal ikke føre til at dere ender opp i hver deres seng!

- Skriv ned alt det dere savner i parforholdet deres. Sett for eksempel på en stoppeklokke på 20 min og skriv i vei, sier Berling og fortsetter.

- Det kan være alt fra å gå en tur, til flere kyss, til mere sex. Ta en sikkelig brain storm med deg selv og skriv akkurat det du savner. Når dere så har skrevet i 20 minutter, sett dere sammen og les opp listene for hverandre og se på forskjeller og likheter. Diskuter rett og slett det dere oppdager. Sett deretter kryss på alle tingene dere tenker dere at det hadde vært deilig å ha mere av fra begge listene.

LES OGSÅ: Analsex er mer akseptert blant homofile menn enn før

Når dere så har bestemt dere for hvilke av endringene/bedringene dere ser for dere, gjenstår det bare å se hvordan dere kan gjennomføre det.

- Hvis der er mere kyssing som står på deres endelige liste kan det for eksempel være at dere skal kysse minst fire ganger om dagen de neste fire ukene. Er det mer sex, så sett det inn i kalenderen en eller to ganger i uken, forteller Berling og fortsetter:

- Hvis det er mer kjærestetid dere etterspør, spør dere selv hvor mange faste kjærestedager dere vil ha i måneden. Med andre ord lag konkrete planer, kanskje for de neste tre månedene med alle tingene dere savner og se hvordan det går og om dere liker endringene.

3.Finn sex-inspirasjon på nettet

… Men ikke ta alt for gitt! Nettet bugner av en rekke gode og mange ikke fult så gode artikler som omhandler sex og tips til hvordan man kan bedre sexlivet og løse problemer. Ifølge sexolog Siv Gamnes glemmer mange at ikke alle tips gjelder alle. Hun sier at alle gjerne må ty mer til nettet i 2017 for inspirasjon, men at man må være kritisk til det man leser og ikke bruke det som en mal.

- Sexhjelp på nettet er veldig bra, men mye av stoffet kan fremstå som « gjør du alt dette vil sexlivet ditt bli bra». Mange saker fremstår med andre ord som check-lister, som du bare må krysse av punkt etter punkt, men slik er det ikke, forteller Gamnes og legger til:

- Vi skal ty mer til hjelp, men vi må forstå at ikke alle tips er ment til alle. Finn først og fremst ut av hva det er som plager deg og hva som er årsaken til problemene. Søk deretter etter problemet ditt på nettet og bruk det du finner som inspirasjon og prøv deg deretter frem. Prøv også gjerne noe helt nytt noe og vær nysgjerrig og leken.

Klarer du likevel ikke å la deg hjelpe av nettet, råder Gamnes alle til å bli flinkere til å oppsøke profesjonell hjelp på et tidlig stadie.

- Søk hjelp om du står fast, ikke vent for lenge. Jo lenger du sliter, desto mer setter det seg som et problematisk mønster.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: