Parterapi

- Ofte har det vært for lite sex i ferien

Fikk ferien deg til å tvile på forholdet? En skuffende ferie betyr ikke nødvendigvis at «løpet er kjørt», sier ekspertene.

PARTERAPI: Å oppsøke en parterapeut kan være en måte å forholdet på rett kjøl, etter en skuffende ferie. Foto: NTB Scanpix
PARTERAPI: Å oppsøke en parterapeut kan være en måte å forholdet på rett kjøl, etter en skuffende ferie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samlivsproblemer tar ikke nødvendigvis ferie, og for noen kan det toppe seg i ferieukene. Når høsten står for døren er det derfor mange par som søker hjelp, og ekspertene KK har vært i kontakt med bekrefter økt oppdragsmengde.

- Ja, det er stor pågang etter ferien, i august og september. Det er akkurat som de sitter og summer seg en ukes tid før de tar kontakt, også håper de at de vil få time på dagen, sier psykologspesialist og parterapeut Eva Tryti. 

Hun understreker at ferien er tid hvor latente problemer har en tendens til å komme til overflaten, både fordi vi er mer sammen enn vi pleier - og fordi ferien for mange kan by på familiære og organisatoriske utfordringer med mine og dine barn, svigerforeldre og tett program.

- Mange har nok også veldig høye forventninger til hva ferien skal inneholde - og hva ferien skal gjøre for forholdet, sier psykologen og legger til:

- Og ofte har det vært for lite sex i ferien, og det er mange skuffet over. 

LES OGSÅ: Klager han over for lite sex? Da bør du fortelle ham dette!

Tid må til

Tryti mener fullstappede familiehytter og tettpakket program ikke akkurat gjør det enkelt å finne tilbake til lysten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer