Sexy:

Oh yes, disse 6 triksene gjør deg supersexy!

Vitenskapen har talt.

SEXY: Vi i KK-redaksjonen synes den portugisiske modellen Sara Sampaio (26) er sexy på en naturlig måte! Foto: NTB Scanpix
SEXY: Vi i KK-redaksjonen synes den portugisiske modellen Sara Sampaio (26) er sexy på en naturlig måte! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ok, vi vet det er litt teit - at vi liksom skal gi deg seks tips og så blir du supersexy på 1-2-3. Men ifølge den kanadiske professoren James Giles, som underviser både ved det danske universitetet i Roskilde og the University of Cambridge i England, er det faktisk seks spesifikke grep som kan gjøre deg mer sexy - om det er noe du skulle ønske å bli da!

Han har nemlig gitt ut fagboken «Sexual Attraction: The Psychology of Allure» (2015) hvor han blant annet tar opp aspektet seksuell tiltrekning. Boken finnes dessverre ikke på norsk, men ble nylig oversatt til dansk.

Det er jo ikke til å stikke under en stol at det er visse ting ved potensielle partnere som vi tiltrekkes ekstra av (for undertegnede er det for eksempel man bun og trente armer!). Noen synes store rumper er sexy, andre lar seg tiltrekke av et fint smil - mens noen igjen tenner på føtter. Listen over hva vi synes er sexy er jo uendelig lang ettersom hver og én har sine preferanser.

Men skal vi tro Giles har altså vitenskapen talt. Det er noen ting vi kvinner kan gjøre for å fremheve vår feminine fremtoning.

1. La håret vokse!

«Forskning har vist at hovedparten av menn foretrekker langt hår på kvinner. Det er interessant å se på om dette skyldes kultur eller biologi. I mange kulturer er det en tendens til at kvinnene har lengre hår enn menn, og hvis man ser på vår biologi så er det lettere for kvinner å la håret gro enn for menn, fordi menn mister håret tidligere. 40 prosent av menn blir med tiden skallet, så langt hår bidrar til å fremheve feminin kvalitet», skriver Giles og henviser til forskning lagt frem i boken «Human Nature: An Interdisciplinary Biosocial Perspective» (2004).

IKONISK SVEIS: Hollywood-skuespiller Jennifer Aniston er kjent for sine lange lokker. Foto: NTB Scanpix
IKONISK SVEIS: Hollywood-skuespiller Jennifer Aniston er kjent for sine lange lokker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da vi intervjuet fire menn tidligere i år om hva de tenker om alt fra sminke og hår til skjønnhetspress og hva vi kan lære døtrene våre for å få bedre selvtillit, var det én som påpekte at det mest sannsynlig stemmer at de fleste menn foretrekker langt hår fremfor kort.

- Jeg, og sikker mange andre, foretrekker langt hår, og synes det er finere enn kort, sier han, mens en av de andre var mer åpen for at både kort hår og langt hår kan være sexy på det motsatte kjønn:

- Jeg er litt sånn: ja, langt hår er kjempefint - men det kan jaggu meg kort hår også være!

- Jeg tror det handler om hvordan vi er skrudd sammen. Rett og slett fordi vi mener de kler langt hår bedre, men jeg må jo si det at de kvinnene med kort hår som virkelig kler det er jo veldig, veldig pene. Det er ikke det det går på, forklarer en tredje mann i mannspanelet.

Se mannspanelet-video under:

LES OGSÅ: Da jeg fikk kommentaren «Hun har klippet seg kort ja. Nå er hun klar for å slå seg til ro», ble jeg forbanna

2. Høye hæler er sexy - men det er ikke hælens skyld!

Dette handler først og fremst om hvilken gange vi får når vi bruker hæler. «Kvinner har en tendens til å ta kortere skritt enn menn, så dermed blir en kvinnes gange annerledes enn mennenes gange. Kvinner har også mer bevegelse rundt hoftene og bakdelen, og beveger seg generelt mer med kroppen enn det menn gjør når de går. En av de beste måtene å fremheve denne forskjellen på er ved å bruke høye hæler. Folk tror alltid at det er skoene som er sexy, men studier har altså vist at det er gangen som er tiltrekkende», skriver Giles og henviser til «Gender recognition from point-light walkers». Journal of Experimental Psychology (2005) av Pollick, F. E., Kay, J. W., and Heim, K.

STILIKON: Sarah Jessica Parker spilte Carrie Bradshaw i den populære TV-serien Sex og singelliv, og er kjent for å gå i skyhøye hæler til (nesten) en hver anledning. Her er hun fotografert i New York under et opptak. Foto: NTB Scanpix
STILIKON: Sarah Jessica Parker spilte Carrie Bradshaw i den populære TV-serien Sex og singelliv, og er kjent for å gå i skyhøye hæler til (nesten) en hver anledning. Her er hun fotografert i New York under et opptak. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Studier viste at hæler gjorde kvinnen mer attraktiv

3. Kle deg i rødt - det er superhot!

«Studier har vist at røde antrekk er mer seksuelt tiltrekkende enn andre farger. Det er også noe vi kjenner igjen fra dyreverdenen. Noen insekter for en knallrød farge når de er klare for å parre seg, og noen pattedyr, som sjimpansen for eksempel, får røde bakender når de er klare til å parre seg. Det er altså en farge som vekker oppsikt», skriver Giles. Han henviser til studien «Red enhances women's attractiveness to men: First evidence suggesting universality».

Vi har tidligere skrevet om at rødfargen får det til å gå hett for seg, og har tidligere henvist til enkelte studier som viser at menn går fra sans og samling når de ser kvinner ikledd rødt. Faktisk er det vitenskapelig bevist at menn drives av primale instinkter som gjør at de elsker rødt. En studie gjort av den britiske psykologen Donna Dawson viser, ifølge Daily Mail, dessuten at rødt undertøy signaliserer at du er lidenskapelig, energisk og motivert.

LES OGSÅ: - Unngå å ha på deg rød kjole i bryllup

4. Fremhev den sexy timeglassfiguren din!

«En kvinnes timeglassfigur er noe av det som finnes mest attraktivt på tvers av kulturer. En stor studie har for eksempel vist at det ikke er kroppens størrelse, men forholdet mellom hoftene og livet som kan bidra til å øke den seksuelle tiltrekningkraften. En fyldig bakdel er også med på å fremheve timeglassfiguren, og det ser vi også hos apene, hvor hunnapens bakdel svulmer opp når de er brunstige. Biologisk sett er det også interessant at man har funnet en sammenheng mellom timeglassfiguren og en mer smertefri fødsel samt større sannsynlighet for å kunne få barn», skriver Giles og henviser til boken «Looks: Why They Matter More Than You Ever Imagined» (2008) og studien «Waist-to-hip ratio, body-mass index, age and number of children in seven traditional societies».

Forsker Stephen Platek ved Georgia Gwinnett College i Lawrenceville har tidligere hevdet at kvinner med timeglassfigur påvirker mennenes hjerner på samme måte som narkotika.

TIMEGLASSFIGUR: Reality-babe Kim Kardashian er kjent for sine smekre former. Foto: NTB Scanpix
TIMEGLASSFIGUR: Reality-babe Kim Kardashian er kjent for sine smekre former. Foto: NTB Scanpix Vis mer

14 menn med en gjennomsnittsalder på 25 år deltok i studien som ble utført i 2010, skriver forskningsnettstedet LiveScience. Her ble de bedt om å vurdere hvor attraktive de syntes at bilder av syv kvinners nakne bakdeler var før og etter kosmetisk kirurgi som ga dem mer formfulle hofter. De kosmetiske operasjonene reduserte ikke vekten til kvinnene, men omfordelte den ved at fett fra midjen ble implantert i rumpa. Hjerneskanninger av mennene avslørte så at bildene som viste kvinnene etter at de hadde gjennomgått operasjonene aktiverte hjernesentre som er knyttet til belønning, inkludert områder som har sammenheng med reaksjoner på inntak av narkotika og alkohol.

RED HOTNESS: Det er ingen tvil om at sanger Rihanna kler rødt på rød løper! Foto: NTB Scanpix
RED HOTNESS: Det er ingen tvil om at sanger Rihanna kler rødt på rød løper! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men forsker Stephen Platek hevder at det ikke bare er mennene som legger merke til om en kvinne har timeglassfigur.

- Kvinner med timeglassfigur fanger også oppmerksomheten til andre kvinner – men da av helt andre årsaker. Kvinner tar mål av andre kvinner for å kunne vurdere hvor attraktive de selv er, og for å holde kjæresten sin unna kvinner med «perfekte» kropper.

Han påpeker for øvrig at dette ikke betyr at menn ene og alene er biologisk programmert, ei heller at det bare er å kaste inn håndkleet hvis man som kvinne ikke har den ettertraktede timeglassfiguren. Smaken er som baken, ikke sant!

LES OGSÅ: Slik fremhever du timeglassfiguren din med enkle grep

5. Fremhev dine vakre øyne!

«Kvinner har generelt større øyne enn menn, og det gjelder spesielt det hvite området i øynene. En populære måte å fremheve denne feminine kvaliteten på er som kjent ved å bruke for eksempel maskara og eyeliner», skriver Giles i «Sexual Attraction: The Psychology of Allure».

Øyene er jo noe av det første vi ser på ved et annet menneske, og velformede øyenbryn, skinnende øyenskygger, buede øyenvipper og maskara kan altså hjelpe til med å åpne øynene og får dem til å se større ut.

LES OGSÅ: Slik sminker du øynene større

6. Stemmen din kan ha mye å si!

UIMOTSTÅELIGE ØYNE: Artist Selena Gomez har dødsfine øyne! Foto: NTB Scanpix
UIMOTSTÅELIGE ØYNE: Artist Selena Gomez har dødsfine øyne! Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Kvinner har generelt lysere stemme enn menn, og studier har vist at menn generelt er mer tiltrukket av kvinner med lysere toneleie - men kun til en viss grense. Det samme gjelder for kvinner som generelt foretrekker menn med en dypere stemme enn dem selv. En av grunnene kan være at lyse stemmer generelt er et tegn på mindre kropper, og det er en generell tendens til at menn blir mer tiltrukket av kvinner som er mindre enn dem selv - og omvendt. Dette støttes av forskning som viser at større kvinner foretrekker menn med dypere stemmer fordi det indikerer at mannen er større enn kvinnen», skriver Giles. Han viser til studien «Vocal and visual attractiveness are related in women»av Sarah A. Collins og Caroline Missing og boken «Sexual Attraction» (1978) av Mark Cook og Robert McHenry.

Tidligere har amerikanske forskere kommet frem til at menssyklusen din kan påvirke toneleiet ditt, skriver Live Science. Under eggløsning er en kvinnes stemme høyere og lysere enn ellers. Dette er ikke tilfeldig. Her er det biologien som slår inn for å gjøre kvinner mer attraktive og dermed øke sjansene for at de får barn.

Forskerne Nathan Pipitone og Gordon Gallup ved The State University of New York fikk bekreftet dette ved å be en rekke kvinner å telle fra 1-10 på ulike tidspunkter i menstruasjonssyklusen. Deretter ble både menn og kvinner bedt om å avgjøre hvor sexy stemmene var.

- Begge kjønn anså den lyse kvinnestemmen som mer attraktiv. Dessuten syntes mennene at kvinner med lys stemme både virket yngre, sunnere og mer feminine, uttaler forskerne på nettstedet New Scientist.

LES OGSÅ: Får han mørkere stemme når han snakker med deg? Gjett hva det kan være tegn på!

Kilde: Alt for damerne

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer