- Økonomisk utroskap er noe av det tøffeste par kan oppleve

- Jeg utfordrer begge til å se økonomi i et utvidet perspektiv, sier parterapeuten. For er det egentlig så viktig hvem som tjener mest?

IKKE BARE INNTEKT SOM ER VIKTIG: Det er mye mer enn økonomi og inntekt som kan være verdifulle bidrag i et forhold. For eksempel: Hva er det den andre har eller gjør som er bra for dere som par og familie? FOTO: NTB Scanpix
IKKE BARE INNTEKT SOM ER VIKTIG: Det er mye mer enn økonomi og inntekt som kan være verdifulle bidrag i et forhold. For eksempel: Hva er det den andre har eller gjør som er bra for dere som par og familie? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mange spørsmål rundt økonomi som kan dukke opp i et parforhold. Hvem skal betale for maten når dere er ute og spiser? Hvem skal betale mest av huslån, strøm og andre løpende utgifter? Skal alt deles likt, eller skal den som tjener mest betale mest?

Hvordan dere vurderer «par-regnskapet» eller «kjærlighetsvalutaen» kan være avgjørende for forholdet. For det er ikke bare hvor mye den enkelte bidrar med i kroner og øre som teller, men også hva dere bidrar med ellers i forholdet og i hverdagen. For eksempel bidrar kanskje den ene mer i form av husarbeid, sosialt nettverk, barneoppdragelse eller andre verdier.

Tenk nytt rundt «par-regnskapet»

Det er lett å tenke at den i parforholdet som tjener mest, bidrar mest i regnskapet. Men hva med å snu på det, og likestille husarbeid og tjenester med annen inntekt? Hvordan vil «par-regnskapet» deres se ut da?

- Det kan være en god idé, i alle fall om man vil bli lykkelig sammen. Ofte kan par ha endeløse krangler eller stilltiende irritasjoner om sine ulike syn på økonomi. Jeg utfordrer begge til å se økonomi i et utvidet perspektiv. For eksempel; hva er det den andre har eller gjør som er bra for dere som par, familie og for økonomien?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer