- Onani bør bli pensum i barneskolen

Er tabuet rundt onani endelig på vei bort? Møt venninnene Tuva og Tina som ikke redde for å være åpne om onani.

ÅPNE: Tina og Tuva kan snakke åpent om seksualitet og onani, de mener det burde inn som tema i barneskolen. FOTO: SIgne Marie Rølland
ÅPNE: Tina og Tuva kan snakke åpent om seksualitet og onani, de mener det burde inn som tema i barneskolen. FOTO: SIgne Marie Rølland Vis mer
Publisert

- Jeg mener det er viktig at man snakker om onani tidlig i livet, helst allerede på barneskolen og kanskje før man får mensen. Da vi hadde seksualundervisning handlet det bare om hvordan man skulle beskytte seg mot uønsket graviditet, ikke om hvordan man kunne utforske seg selv, sier Tuva (19).

Klitre, fingre eller runke er ord som brukes på folkemunne. De fleste av oss onanerer, men det snakkes lite om det.

Befolkningsundersøkelsen «Prosjekt Sexus» fra 2019 viser at 96,1 prosent menn og 86,8 prosent av de spurte kvinnene hadde onanert i løpet av sitt liv.

- Det er et viktig tema, og ingenting å være flau over. Før var man kanskje redd for å vise hvem man er. Men dette er meg, slik er jeg, og det er viktig å være stolt av den man er. Jeg har ingen problemer med å gå på Kondomeriet i dag, men kanskje mer da jeg var yngre, da turte jeg knapt å se inn, fortsetter Tuva.

- Det er jo nesten sånn at jo flere sexleketøy man har, jo gøyere er det, sier venninnen Tina (19).

Snakker åpent med venner

Tuva studerer, mens Tina har et friår etter videregående. Hjemme i stua hos Tuva snakker de åpent med KK, mens mørket faller på utenfor. Inne er det lunt og hjemmekoselig, og på bordet står det tente lys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer