å Ha Trekant

Ønsker kjæresten at dere skal ha trekant?

- En svært vanlig fantasi, sier eksperten.

TREKANT: Ifølge eksperten er det svært vanlig at menn fantaserer om å ha sex med to (eller tre) kvinner samtidig.  Foto: Shutterstock / dotshock
TREKANT: Ifølge eksperten er det svært vanlig at menn fantaserer om å ha sex med to (eller tre) kvinner samtidig. Foto: Shutterstock / dotshock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har kjæresten din erklært, eller tullet med at han gjerne skulle hatt en tredje kvinne i sengen med dere - gjerne en god venninne av deg eller en felles bekjent.

Hva skal man si til slik, og hvorfor er egentlig menn så fryktelig opptatt av å ha sex med to samtidig?

LES OGSÅ: Fetisjene du ikke visste eksisterte

Menn fantaserer om variasjon og spenning

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, har dette noe å gjøre med det faktumet at menn ofte har sexfantasier som ikke handler så mye om relasjoner, men om variasjon og spenning.

- Trekant-fantasien appellerer til macho-fantasien om å være så potent at det ikke er nok med én dame. Når det er sagt fantaserer menn også gjerne om trekant med to menn og én dame; disse fantasiene inneholder gjerne maktaspekter, det å dominere en dame.

- Fantasien om at kvinner er så kåte at de må ha to menn er også populær. Trekant-fantasier kan altså spille opp til mange ulike aspekter ved sex, sier han.

Det er ikke så ofte at menn vil ha sex med den andre mannen i en trekant, men det hender det også, forteller Kjøs.

- Mange heterofile menn fantaserer om sex med en mann, selv om de ikke nødvendigvis har lyst i virkeligheten.

LES OGSÅ: Litt kinky sex kan være sunt 

Ikke vanlig blant etablerte par 

Det er altså svært vanlig å fantasere om det å ha trekant, men hvor vanlig er det egentlig å oppfylle fantasiene?  

Ifølge eksperten er det ikke vanlig.  

EKSPERTEN: Peder Kjøs.  Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
EKSPERTEN: Peder Kjøs. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

- Mange er nok åpne for å ha trekant i ungdommen eller i tidlig voksen alder, men det er ikke så ofte at etablerte par har med seg en gjest i senga, sier Kjøs.  

LES OGSÅ: Dette lurer vi på om sex

Ikke ha trekant hvis du ikke vil

Dersom partneren din han har lyst til å ha trekant med deg og en annen kvinne eller mann, mener Kjøs at det er viktig at du ikke sier ja kun for å gjøre han fornøyd.

- Det er ikke lurt å ha sex på måter man ikke føler seg komfortabel med. På litt sikt kan hele forholdet bli komplisert hvis den ene føyer seg etter den andres seksualitet - da blir det fort et spørsmål om hvilken respekt man egentlig har for hverandre.

Hvordan kan man fortelle partneren sin at man ikke er komfortabel med forslaget?

- Hvis du ikke har lyst til å ha en trekant, må du nesten bare si det som det er - at dette ikke appellerer til deg, at du vil ha partneren din for deg selv eller lignende.

- Jeg synes egentlig at du ikke trenger å begrunne hvorfor du ikke har lyst. Vil du ikke, så må partneren din bare forholde seg til det, sier Kjøs.

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er tatt opp igjen til nytte for nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer