Oralsex

Oralsex: - Noen menn synes det er ekkelt

«SKAM»-jentene har rett, forskning viser at det er en større greie for menn enn for kvinner å utføre oralsex.

ORALSEX: En ny studie viser at kvinner har lettere for å gi oralsex enn menn.  Foto: Shutterstock / puhhha
ORALSEX: En ny studie viser at kvinner har lettere for å gi oralsex enn menn. Foto: Shutterstock / puhhha Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått med deg episoden av Skam hvor «Vilde» er stresset fordi hun aldri har blitt slikket av en gutt før? Og der «Eva» ber henne slutte å bekymre seg, fordi det faktisk «ikke er noen norske gutter som går ned på jenter»? 

Vel, det kan vise seg at «Eva» har helt rett.

Ubehagelig for menn å gi oralsex 

En engelsk-amerikansk studie publisert i The Journal of Sex Research viser nemlig at det ikke er likestilling mellom gutter og jenter når det kommer til det å gi oralsex. 

Forskerne bak studien intervjuet 71 unge kvinner og menn i England i alderen 16 til 18 år, og fulgte dem opp et år senere. Her beskrev flertallet, både blant kvinnene og mennene at det var «en større ting» for menn å gi oralsex, enn det var for kvinner å gjøre det.  

De fortalte også at det var mer ubehagelig for menn å gi oralsex, og at det var lettere for dem å motta oralsex enn det var for kvinner. 

LES OGSÅ: - Ikke være redd for å spørre hva partner liker

– Det er mye forskning på vaginalt samleie, men vi vet mye mindre om unge menneskers forventninger og erfaringer med andre former for sex. Dette var en utforskende studie som skulle gi oss en idé om hvordan unge mennesker snakker om oralsex, sier Ruth Lewis i en pressemelding fra University of the Pacific. Hun er sosiolog ved det amerikanske universitetet og står bak studien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.