Oralsex

Oralsex: - Noen menn synes det er ekkelt

«SKAM»-jentene har rett, forskning viser at det er en større greie for menn enn for kvinner å utføre oralsex.

ORALSEX: En ny studie viser at kvinner har lettere for å gi oralsex enn menn.  Foto: Shutterstock / puhhha
ORALSEX: En ny studie viser at kvinner har lettere for å gi oralsex enn menn. Foto: Shutterstock / puhhha Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått med deg episoden av Skam hvor «Vilde» er stresset fordi hun aldri har blitt slikket av en gutt før? Og der «Eva» ber henne slutte å bekymre seg, fordi det faktisk «ikke er noen norske gutter som går ned på jenter»? 

SKAM: I NRK-serien Skam snakker jentene om oralsex, og blir enige om at det sjelden norske gutter som gjør dette.  Foto: NRK
SKAM: I NRK-serien Skam snakker jentene om oralsex, og blir enige om at det sjelden norske gutter som gjør dette. Foto: NRK Vis mer

Vel, det kan vise seg at «Eva» har helt rett.

Ubehagelig for menn å gi oralsex 

En engelsk-amerikansk studie publisert i The Journal of Sex Research viser nemlig at det ikke er likestilling mellom gutter og jenter når det kommer til det å gi oralsex. 

Forskerne bak studien intervjuet 71 unge kvinner og menn i England i alderen 16 til 18 år, og fulgte dem opp et år senere. Her beskrev flertallet, både blant kvinnene og mennene at det var «en større ting» for menn å gi oralsex, enn det var for kvinner å gjøre det.  

De fortalte også at det var mer ubehagelig for menn å gi oralsex, og at det var lettere for dem å motta oralsex enn det var for kvinner. 

LES OGSÅ: - Ikke være redd for å spørre hva partner liker

– Det er mye forskning på vaginalt samleie, men vi vet mye mindre om unge menneskers forventninger og erfaringer med andre former for sex. Dette var en utforskende studie som skulle gi oss en idé om hvordan unge mennesker snakker om oralsex, sier Ruth Lewis i en pressemelding fra University of the Pacific. Hun er sosiolog ved det amerikanske universitetet og står bak studien.

Intervjuene tydet også på at mennenes omtale av kvinners underliv ofte var nedlatende, og at kvinner ofte hadde blandede følelser om det å motta oralsex, fordi de var bevisste på nettopp dette.

LES OGSÅ: Derfor bør du være forsiktig med oralsex

Vi er preget av «gammeldagse» tanker

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, tror ikke voksne mennesker er noe bedre når det kommer til det å gi oralsex. 

- De som er litt eldre er nok mer preget av «gammeldagse» tanker og teorier omkring dette med sex. Kvinner skulle tilfredsstille mannen sin, og det var ikke like stor kunnskap om det kvinnelige kjønnsorgan. Det er fortsatt mest kunnskap om det mannlige kjønnsorgan – men det kommer stadig mer forskning omkring kvinners seksuelle helse – noe som er kjempebra! 

- Noen menn synes det er ekkelt å utføre oralsex på kvinner. Det kan være på grunn av smak på utflod, mengde utflod, konsistens og squirting.

- Det som uansett er fakta er at penis ofte er lettere tilgjengelig enn vagina. Det er enklere å gi oralsex til en mann som kjører bil, enn til en kvinne – slik er det bare. Men da bør man kunne ta dette igjen på andre arenaer, sier hun. 

LES OGSÅ: Synes du oralsex er ekkelt?

Menn har blitt flinkere med årene, men mange synes det er ekkelt

Videre forteller Jensen at hun tror menn har blitt litt flinkere til å gi oralsex de siste årene. 

- I dag er det større forståelse for kvinners anatomi og det er viktigere for menn nå enn tidligere at kvinner oppnår orgasme – og da er stimulering av klitoris en viktig faktor. 

- Jeg tenker at det viktigste i et seksuelt forhold er å kommunisere behov og utfordringer. Det er viktig å snakke om hva som er deilig og hva som ikke funger like bra. Da kan man finne alternative måter å utføre for eksempel oralsex på, der begge er trygge og nyter.- Likevel er det nok noen menn som synes det er ekkelt å utføre oralsex på kvinner. Det kan være på grunn av smak på utflod, mengde utflod, konsistens og squirting – som kan gi en viss mengde væske. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer