ORGASMETIPS: "Ta ansvar" for din egen orgasme råder Cecilie Kjensli i ukens spalte.
ORGASMETIPS: "Ta ansvar" for din egen orgasme råder Cecilie Kjensli i ukens spalte. Vis mer

Orgasme

Orgasmetips: - Bryt mønsteret, ta regi!

Var det godt for deg også? Ikke det? Her får du mine hotteste tips.

Publisert

Den største utfordringen mange kvinner har, og det som ofte står i veien for å ha et behagelig sexliv, er den seksuelle sjenansen. Et klassisk eksempel på dette er at de fleste av oss som regel får orgasme på egenhånd, men at det fort blir komplisert når vi ligger med andre. 

Vi vet hva som skal til, men det sitter dessverre så langt inne for mange å vise det til den andre. Vi må slutte å tenke at den optimale måten å få orgasme på er under selve «pulingsen». Kroppen vår er ikke skrudd sammen sånn.

Skammen over sine egne små hyrdestunder i dusjen eller i senga, er så stor for mange, at i stedet for å si «stopp en halv», og veilede den vi ligger med og vise han eller hun hva vi synes er deilig, så ligger vi altså der og holder kjeft. I verste fall faker vi orgasme for å tilfredsstille egoet til den andre, og for ikke å avsløre at det kanskje er noe galt med oss, akkurat som om det er det.

Vi må slutte å tenke at den optimale måten å få orgasme på er under selve «pulingsen».

De fleste av oss får nemlig ikke orgasme ved standard penetrering, og dette vet vi jo. Likevel higer vi etter at det skal gå for oss på den måten, noe det selvfølgelig også gjør for de som er trygge på seg selv og på den de de har sex med. 

Men i stedet for å legge ballen død hvis dette stresser og forstyrrer mer enn det behager, så blir vi liggende og føle oss dumme og trøster oss selv med at det må jo ikke gå hver gang, i stedet for å gi klitoris den deiligste oppmerksomhet.

Jeg overdriver nå, men vi er nesten hjernevaska på hvordan standard sex skal foregå, og for de som ikke snakker eller kommuniserer med hverandre i senga, er det tryggest og følge oppskriften: 

Først må man ha et forspill hvor kvinnen trenger 20 minutter oppvarming. Så kan samleiet som liksom skal være høydepunktet for hele pulingsen starte. Når dette er over, sovner ofte mannen. Det hadde vi damer også gjort, om vi hadde opplevd tilsvarende kortslutning. Det er uansett summen av det hele som teller, så glem ideen om forspill og samleie.

Når man ligger der kåt, helt avkledd og klar for å nyte selskapet til den andre, så gjelder det å gutse!

Så hvor kommer tallet 20 fra? Det tar da ikke nødvendigvis 20 minutter for en dame å få orgasme? På en god dag er det ikke mange minuttene som skal til, og i hvert fall ikke hvis man bruker en liten hurtigtast, eller vibrator om du vil. Nå er ikke poenget at det skal gå så fort i svingene, men ideen om at det tar så og så lang tid for damene å få orgasme er jo ikke sann. Det kommer bare an på hvordan man har seg, og standard inn-ut-pulingsen er ikke veien til himmels, selv om det er deilig det og.

OM CECILIE: Cecilie driver den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no og Ceciliekjensli.no. Hun er sexinspirator og fast spaltist på KK.no.
OM CECILIE: Cecilie driver den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no og Ceciliekjensli.no. Hun er sexinspirator og fast spaltist på KK.no. Vis mer

Når man ligger der kåt, helt avkledd og klar for å nyte selskapet til den andre, så gjelder det å gutse. Det er ingen grunn til å holde lysten tilbake, for det mest opphissende som finnes er jo å se eller oppleve noen som er med. Hvor spennende synes du selv det er å ligge med en forknytt type?

Hvis du neste gang får en deilig idé, eller når du ligger der og drømmer om en orgasme når dere holder på, så gjør det som må til. Bryt mønsteret. Ta regi! Det er ikke flaut. Det er deilig, og du kommer garantert ikke til å angre. Orgasmeansvaret ligger faktisk hos deg - ikke den andre.

Om Cecilie Kjensli

Til daglig driver Cecilie den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no og Ceciliekjensli.no. Hun er sexinspirator og fast spaltist på KK.no. Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på, eller om du har noen tips eller tanker om sex som du vil dele med KK.nos lesere. Du kan så klart få være anonym, hvis du ønsker det. Det skulle bare mangle :) Har du spørsmål til Cecilie? Send henne en epost her!

Disse sakene er redaksjonelle samarbeid. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer