Utroskap

Ørjan bruker løgndetektor for å avsløre utroskap

- Mange tilstår før vi setter i gang, forteller han til KK. Samlivsekspert er kritisk.

TESTER FORHOLDET: - Mistanker tærer på forholdet. En test kan bli en ny start, mener polygraf Ørjan Hesjedal. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
TESTER FORHOLDET: - Mistanker tærer på forholdet. En test kan bli en ny start, mener polygraf Ørjan Hesjedal. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Over 60 prosent av de jeg tester, avslører en form for utroskap, sier Ørjan Hesjedal til KK.

Hesjedal er Norges eneste polygrafist, som vil si at han utfører tester med en polygraf, eller løgndetektor som folk flest kaller det. Utdannelsen tok han i USA. Kanskje har du sett han i noen underholdningsprogrammer på tv, der deltakerne kobles opp til et apparat og blir stilt ubehagelige og private spørsmål? Han fyren i bakgrunnen, som gir tommel opp og ned - det er Ørjan Hesjedal. Men det er ikke tv-oppdrag han har mest av.

- De fleste av oppdragene mine er privatpersoner som står i en situasjon der de mangler tillit til partneren sin. Det kan være for eksempel mistanker om rus, gambling eller utroskap, forklarer Hesjedal. Sistnevnte problemstilling er er den de fleste kundene tar kontakt for.

- Hvordan fungerer en slik test?

- Først og fremst må man møte opp frivillig. Er det et par der en er mistenkt for utroskap, møtes paret til samtale hos meg. Her går vi gjennom problemstillingen, hører begges versjoner av saken, og jeg utarbeider spørsmål som skal stilles, forklarer Hesjedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer