Jentesex

- Over 60 prosent av de som har biseksuelle erfaringer, sier at de er heteroseksuelle

Selv ikke streite kvinner er helt streite, viser en britisk studie.

BISEKSUELLE ERFARINGER: - De fleste av oss er mer homoseksuelle enn vi tror, sier ekspert.  Foto: Shutterstock / Svitlana Sokolova
BISEKSUELLE ERFARINGER: - De fleste av oss er mer homoseksuelle enn vi tror, sier ekspert. Foto: Shutterstock / Svitlana Sokolova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har en overbevisning om hvilken «bås» vi ønsker å plassere oss selv i, enten det er heterofil, homofil, bifil, fleksiseksuell eller panseksuell. (Ja, det kan være litt forvirrende). 

Men slike merkelapper blir muligens noe overflødige når det viser seg at vi kanskje er mindre fastlåste enn vi tror, spesielt når det gjelder kvinner. 

LES OGSÅ: Anbefaler kvinner å ha sex med hverandre

Dette har blitt bekreftet i en rekke studier, deriblant en studie fra University of Essex som viste at når det kommer til seksuell tenning er kvinner sjeldent helt streite – ikke engang de som kaller seg streite. Eksperimentet viste at heterofile kvinner generelt sett blir fysiologisk seksuelt opphisset av både menn og kvinner, lesbiske kvinner var derimot ikke like påvirket av menn.

– Det med heteroseksualitet og homoseksualitet fungerer ikke helt slik som vi har definert det i vår kultur. Om man ser på kulturer der det ikke er så tabubelagt, som for eksempel i antikkens Hellas, ser man at det også var mer åpenhet rundt det, sier Anders Lindskog, spesialist i klinisk voksenpsykologi og klinisk sexologi, til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer