Swinging

- På mange måter er det det motsatte av utroskap

Par som har vært sammen i årevis, opplever ofte at sexlivet dabber av, og ikke er like spennende som i starten. En fantasi mange har, er å inkludere andre i sexlivet. Men hvordan gå frem?

SWINGE: Ifølge den finske swingersforskeren J. Tuomas Harviainen, er swinging en global trend som øker, og det er et alternativ til seriemonogami og utroskap. Foto: NTB

SWINGE: Ifølge den finske swingersforskeren J. Tuomas Harviainen, er swinging en global trend som øker, og det er et alternativ til seriemonogami og utroskap. Foto: NTB

Vis mer
Publisert

Hva er egentlig swinging? Marina Manuela de Paoli, spesialist i sexologisk rådgivning, beskriver det som en samtykkende ikke-monogam livsstil hvor par gir hverandre tillatelse til å ha sex med andre.

Noen par ønsker å piffe opp sexlivet, gjerne etter mange år i et monogamt forhold, og da kan swinging være midt i blinken. Det er også mange som tenner på det – å se partneren ha sex med noen andre, er ikke en uvanlig fantasi.

Men swinging er ikke akseptert i samfunnet. I vårt samfunn er monogami og seriemonogami (flere monogame forhold) det som blir ansett som riktig.

- Seriemonogami innebærer at vi er, eller prøver, å være monogame med en partner frem til dette forhold eventuelt tar slutt. Langt færre er dedikerte swingere. Det er mye stigma knyttet til swinging, fordi det ikke er en sosialt akseptert livsstil, som i tillegg praktiseres av en minoritet, sier de Paoli.

Økende trend

Ifølge den finske swingersforskeren J. Tuomas Harviainen, er swinging en global trend som øker, og det er et alternativ til seriemonogami og utroskap. Harviainen mener også at det er en fantasi mange drømmer om å realisere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer