Sex:

- Par som har tilfredsstillende sexliv, har disse to tingene til felles

Nei, det er ikke nødvendigvis de parene som har den villeste sexen!

VENNSKAP: Par som klarer å opprettholde et tilfredsstillende sexliv år etter år, har et sterkt vennskap som grunnlaget for deres forhold, sier amerikansk sexpedagog. FOTO: NTB

VENNSKAP: Par som klarer å opprettholde et tilfredsstillende sexliv år etter år, har et sterkt vennskap som grunnlaget for deres forhold, sier amerikansk sexpedagog. FOTO: NTB

Vis mer
Publisert

Vi hører ofte at det er vanlig at sexlivet dabber litt av etter hvert som årene går. Når nyforelskelsen har lagt seg, er det selvfølgelig normalt at man ikke lenger er tente på hverandre døgnet rundt.

Et solid parforhold er selvfølgelig bygget opp av flere elementer enn sex - men sex er fortsatt viktig i de aller fleste parforhold. Så, hva det egentlig som legger til rette for et «bra sexliv»? Ifølge ekspertene handler det ikke om å ha sex så ofte som mulig!

Disse to tingene legger til rette for et bra sexliv

Nylig skrev nettmagasinet Redonline om en TED Talk fra 2019, holdt av den amerikanske sexpedagogen Emily Nagoski.

I TED Talk-en (som du kan se senere i artikkelen) sier Nagoski at forskning har solide bevis på at par som klarer å opprettholde sterke seksuelle bånd over flere tiår, har to ting til felles. Først peker Nagoski på hva disse fellestrekkene ikke er:

- Dette er ikke par som har sex veldig ofte. Nesten ingen av oss har sex veldig ofte. Vi er veldig opptatte. De er heller ikke par som har vill og eventyrlig sex... Og de er ikke nødvendigvis de parene som ikke klarer å holde hendene borte fra hverandre, sier Nagoski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer