Parforhold

Par som ikke poster bilder av seg selv i sosiale medier, er lykkeligere

Par som har et ekstremt behov for å dele bilder og oppdateringer fra forholdet sitt, kan ofte være de som er mest usikre på hverandre.

PARFORHOLD: – Dersom du synes det er viktigere å dokumentere den hyggelige, romantiske middagen, istedenfor å være der, ha øyekontakt og snakke med partneren din, vil det stort sett oppfattes som en avvisning. FOTO: NTB Scanpix
PARFORHOLD: – Dersom du synes det er viktigere å dokumentere den hyggelige, romantiske middagen, istedenfor å være der, ha øyekontakt og snakke med partneren din, vil det stort sett oppfattes som en avvisning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sosiale medier er en stor del av livet til veldig mange, og noen er mestere i å dokumentere alt som skjer, både på Facebook, Instagram og Snapchat. Og dersom man får en ny kjæreste? Ja, da skal vedkommende også dukke opp i alle slags kanaler! Slik er det i alle fall for noen.

Det viser seg at de som har behov for å vise frem seg og partneren på sosiale medier, kanskje ikke har det så bra i parforholdet. Det er nemlig slik at par som ikke legger ut bilder av seg selv i sosiale medier, er lykkeligere.

– Sosiale medier gjør oss tristere, hovedsakelig fordi vi sammenligner oss med andre. Når man likevel velger å poste, så velger man å poste ting som gir mest mulig likes eller sympati, sier Svein Øverland, psykolog med spesialisering innen barne- og ungdomspsykiatri.

Å «dokumentere» at man har et forhold, gir likes. Å «dokumentere» brudd, eller muligens brudd, gir sympati, forklarer han.

– Begge deler vil derfor oppleves godt for den som poster, uansett om det er godt for forholdet eller ikke.

LES OGSÅ: Fem tegn på at forholdet ikke er bra for deg

Mest aktivitet i sosiale medier i starten og slutten av forholdet

Ifølge Øverland har et parforhold har en slags «lykkelighetskurve», der man ofte poster flest bilder og andre oppdateringer helt i begynnelsen av forholdet, og når det nærmer seg slutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer