Krangling:

- Par som unngår konflikter er mindre lykkelige og mindre dedikerte til hverandre

Det er verken bra å krangle for mye eller for lite - her er ekspertenes beste tips til hvordan dere tar opp uenigheter.

KRANLING: I en skikkelig krangel kan vi også finne på å si noe vi angrer på i ettertid, og som setter dype spor hos partneren vår. FOTO: NTB
KRANLING: I en skikkelig krangel kan vi også finne på å si noe vi angrer på i ettertid, og som setter dype spor hos partneren vår. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

En skikkelig krangel med kjæresten kan være veldig vondt. Vi ønsker jo ikke at det skal være dårlig stemning mellom oss og den vi elsker høyest, og noen ganger kan det være mange følelser involvert - så det er kanskje naturlig at vi helst vil unngå det så godt vi kan.

Det er bra å være tolerant og aksepterende overfor partneren vår, men det kan bli for mye av det gode. Skal vi tro ekspertene, vil det å unngå konflikter totalt, ikke være gunstig for samlivet.

I denne artikkelen får du samlivsterapeutenes råd: Hvorfor er det så mange som er redde for å ta opp uenigheter og konflikter med partneren sin? Hva er en «sunn krangel», og når blir kranglingen ødeleggende for parforholdet? Hvordan kan «krangling» være positivt for parforholdet, og hvordan gjør vi det på best mulig måte?

- Krangle mer, ikke mindre

Nylig publiserte Psychology Today en artikkel om dette temaet.

Krangle mer, ikke mindre, skriver artikkelforfatter Dr. Gary W. Lewandowski. Han mener det er veldig viktig å ikke feie bort uenigheter og konflikter - de vil uansett komme frem i lyset på et eller annet tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer