Problemer i forholdet:

Parterapi på skjerm

Forholdstrøbbel? Nå kommer apper og nett-hjelp for de av oss som vil ta tak hjemme i sofaen - og ikke hos partereapeuten.

PROBLEMER I FORHOLDET: Nå kommer apper og nettløsninger for par som ønsker hjelp - uten å gå i parterapi.
PROBLEMER I FORHOLDET: Nå kommer apper og nettløsninger for par som ønsker hjelp - uten å gå i parterapi. Vis mer
Publisert

Enten det er full krise eller forholdet bare går litt trått - finnes hjelpen noen tastetrykk unna. For ettersom vi fikser det meste vi har behov for via nettet - er det kanskje ikke så rart at også løsningen på eventuelle forholdsproblemer bør ligge på nett og mobil?

Marit R. Nielsen driver app-utviklingsselskapet Plaza sammen samboeren sin. De har nylig utviklet appen «Snakk sammen», som skal kickstarte meningsfulle samtaler gjennom spørsmål som gjør oss nysgjerrige på hverandre igjen. Sånn som vi var da vi var nyforelsket og ikke kunne få nok informasjon om vår utkårede. (Du kan kanskje huske at alt fra yndlingsmat som barn til beste ferieminne kjentes som avgjørende informasjon.)

- Hvordan kom dere på ideen?

- Det startet for et drøyt år siden, da vi kom over artikkelen «The 36 Questions That Lead to Love» i New York Times. Dette syntes vi hørtes ut som en app-idé, sier Nielsen.

- Planen var å utvide dette med mange flere spørsmål, og gjøre det til en app man kunne hente frem når det passet, for å pleie forholdet med gode samtaleemner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.