Ny studie:

Personer med denne evnen er mer fornøyd i forholdet sitt

- Gir bedre harmoni, kommunikasjon og sex, sier eksperten.

VELDIG VIKTIG: - Veldig mange gjør ting de vet de ikke burde, og det skader forholdet på sikt. Å ha høy ego-effektivitet vil kunne gi bedre harmoni, bedre kommunikasjon, bedre sex og økt balanse i forholdet, sier parterapeuten. FOTO: NTB
VELDIG VIKTIG: - Veldig mange gjør ting de vet de ikke burde, og det skader forholdet på sikt. Å ha høy ego-effektivitet vil kunne gi bedre harmoni, bedre kommunikasjon, bedre sex og økt balanse i forholdet, sier parterapeuten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid samsvar mellom det du vet at du burde gjøre, og det du faktisk gjør. Det gjelder på mange områder i livet. Du vet for eksempel at du bør trene noen ganger i uken, spise mindre sjokolade eller shoppe mindre, men det er ikke alltid du klarer å gjennomføre, til tross for at du vet at det hadde vært det beste valget.

Det samme gjelder i parforhold, og selv om du vet at du burde gjøre noe, er det ikke alltid like lett i praksis.

Se for deg at du er i et forhold med mye krangling, og du vet at du ikke burde kjefte og klage så mye, men så står dere midt i en krangel igjen og plutselig sier du mye som du senere angrer på. Eller se for deg at bursdagen til partneren din nærmer seg, og du lover deg selv å legge en ekstra innsats i gaven i år, men så plutselig er dagen her og du må kjøpe det første og beste du kommer på.

Av og til er det forskjell mellom det du vet at du burde gjøre og det du faktisk gjør. Ego-effektivitet refererer til evnen til å handle i samsvar med ens ideelle syn på seg selv, altså at du gjør det du vet at du burde gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer