Dating:

Prikkete klær kan gjøre deg mer tiltrekkende

Du virker mer tilgjengelig og ufarlig, sier ekspertene.

UFARLIG: - Et lekent mønster som prikker er ikke bare runde og ufarlige i formen, de kan få deg til å slappe mer av, senke skuldrene og gjerne ta et skritt nærmere, sier eksperten. FOTO: NTB
UFARLIG: - Et lekent mønster som prikker er ikke bare runde og ufarlige i formen, de kan få deg til å slappe mer av, senke skuldrene og gjerne ta et skritt nærmere, sier eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

De fleste av oss bruker litt tid og energi på å planlegge og tenke over hva vi skal ha på oss, spesielt når vi skal på fest eller på date. Vi ønsker jo å se bra ut og gjøre et godt inntrykk på personene vi møter, samtidig som vi vil at stilen skal representere personligheten vår på en god måte.

Noen sverger til sterke farger, mens andre kler seg mest i sort eller andre mørke og dempede farger. Men hva gir egentlig et best førsteinntrykk?

Eksperter mener at klær med prikker faktisk kan gjøre deg både mer tiltrekkende, mer tilgjengelig og mer ufarlig. Det er noe tiltalende og kjærlig med å bruke klær med prikker på. Det kan skyldes både kjærlige assosiasjoner og positive oppfatninger.

Mange tenker nok at en rød kjole er det mest attraktive du kan ta på deg, men det kan faktisk være at prikker er et enda bedre valg.

Prikker ble først nevnt som et mønster i 1857 av et livsstilsmagasin kalt Godey's Lady's Book, med referanse til et skjerf, skriver Psychology today. De bemerket at Miss America Norma Smallwood i 1926 drev med sport i en badedrakt med prikker, etterfulgt av Disneys Minnie Mouse som dukket opp i en rød prikket kjole og matchende sløyfe i 1928.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer