Prøver du å fikse forholdet helt alene?

– I 80 prosent av tilfellene er det menn som trekker seg unna og lukker seg emosjonelt fordi de blir overveldet når man tar opp problemer, sier psykolog.

PROBLEMER: Problemer dukker opp i alle forhold, men hva gjør du når partneren ikke virker interessert i å løse problemet? FOTO: NTB Scanpix
PROBLEMER: Problemer dukker opp i alle forhold, men hva gjør du når partneren ikke virker interessert i å løse problemet? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alle parforhold kan oppleve knute på tråden en gang i blant – det er slett ingen krise, for problemer er til for å løses. Men hva gjør du når partneren ikke virker interessert i å løse problemet?

Vi har alle vært der. Du har tatt opp problemene tusen ganger, men det skjer aldri noen endring, fordi dette er jo bare «bagateller», eller «mas» fra din side. Kanskje fleipes det bare bort, så sitter du igjen og føler at det er kun du som tar forholdet på alvor.

– Det er ikke uvanlig å ha par i parterapi hvor den ene minimaliserer problemene eller ikke vil forholde seg til dem, sier Lillian Rydning, psykolog hos avansertseksualitet.no, til KK.

– Mange tror at fordi de selv er fornøyde i forholdet, så gjelder det samme for partneren. Et forhold består jo egentlig av to relasjoner: Hans forhold til deg, og ditt forhold til ham. Selv om opplevelsene av hvor bra man har det ofte henger sammen, hender det at folk feilaktig tror at partneren har det bra fordi de selv er fornøyd, forteller hun.

Men dette er slett ikke den eneste mulige årsaken til at dine rop om hjelp ikke tas på alvor. Det kan også være at partneren din er overdrevent optimistisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.