Singel:

Psykolog mener at single mennesker «lever lykkelig i alle sine dager»

Forskning viser at single ofte har bedre helse enn folk som lever i par.

SINGEL: Single både sover bedre, trener mer og er mer selvstendige, viser ny forskning. FOTO: NTB Scanpix
SINGEL: Single både sover bedre, trener mer og er mer selvstendige, viser ny forskning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dersom du ikke er en av de få heldige som fant den store kjærligheten på ungdomsskolen, eller har funnet den på Tinder enda, har du nok kjent på følelsen:

Du er i søndagsmiddag, familiebursdag eller i en eller annen høytidsfeiring med familien, og du har gruet deg til det store spørsmålet helt siden du fikk vite at din nysgjerrige onkel, bestefar eller kusine som bare ikke klarer å la være å terge deg - også skal være tilstede. De vet jo svaret, men spør likevel: «Såå, har du fått deg kjæreste da?» Man blir rød i kinnene og leter etter en måte å tulle vekk spørsmålet på, men alt man klarer å komme på i farta er å se ned i bakken og svare «Neei, ikke enda ...».

Men du trenger faktisk ikke se ned i bakken, for det å være singel betyr ikke nødvendigvis at man er det ufrivillig. Og det er faktisk ikke sikkert vi skal være så kjappe med å glorifisere det å være i et forhold, for forskning viser nemlig at det kan være bedre for helsen å være singel! Og det er det mange grunner til, skriver popsugar.

Psykolog ved University of California Santa Barbara, Bella DePaulo, har også uttalt i en TEDx Talk at single mennesker «lever lykkelig i alle sine dager». Kanskje er hun inne på noe?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer