Ny studie

Romantiske filmer får single til å spise mer godteri

Kanskje skyldes det noe så enkelt som at de slipper å dele godteskålen?

SØTSUG AV ROMANTISKE FILMER: Noen ganger spiser vi for å kompensere for frustrasjoner, såkalt trøstespising. FOTO: NTB Scanpix
SØTSUG AV ROMANTISKE FILMER: Noen ganger spiser vi for å kompensere for frustrasjoner, såkalt trøstespising. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du sitter der alene på lørdagskvelden og ser en romantisk komedie på Netflix. Godteskålen står på bordet ved siden av brusen eller vinglasset, og alt ligger til rette for en avslappende kveld. Men hvor mye godteri spiser du? Ifølge en ny studie avhenger det av om du er singel eller i et forhold. (Psst: Derfor får du søtsug på kvelden).

Amerikanske forskere ved University of Wisconsin-Milwaukee ønsket å undersøke om vi blir påvirket til å spise mer søtsaker hvis vi blir utsatt for romantiske inntrykk, som tekster og filmer, og fant ut at spesielt single fikk ekstra lyst på søtt, skriver forskning.no.

Studien besto av tre eksperiment, hvor hundrevis av studenter fikk lese romantiske tekster, høre romantiske utsagn eller se romantiske reklamefilmer. I det ene eksperimentet fikk halvparten av deltakerne leste en romantisk tekst, mens den andre halvparten leste en uromantisk historie. Så skulle de velge en premie for at de deltok i studien.

Hele 66 prosent av dem som var single og hadde lest en romantisk tekst, valgte søte kjeks som premie. Blant dem som var i et forhold var tallet bare 52 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer