Romantiske filmer:

Romantiske filmer kan gjøre deg mer misfornøyd i forholdet

Men en skrekkfilm kan derimot ha helt motsatt effekt.

ROMANTIKK: Romantiske filmer vekker følelser i oss, men ikke bare gode følelser. FOTO: NTB Scanpix
ROMANTIKK: Romantiske filmer vekker følelser i oss, men ikke bare gode følelser. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

The Notebook, Titanic, Romeo og Julie, Love Actually – det finnes tusenvis av romantiske filmer som vi bare elsker å se. Om og om igjen. De gjør oss varme innvendig, vi feller en tåre, og vi drømmer oss bort i fantasien om at det er vi som har dette fantastiske romantiske livet.

– Vi er alle kulturbærere, og disse romantiske filmene er noe mer enn bare litt rosa underholdning. Det handler om vårt mest grunnleggende behov, nemlig det å knytte bånd – som fra naturens side har vært livsnødvendig for artens overlevelse, sier Kate Elin Søyland, par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, til KK.

Men så er filmen ferdig og vi dumper rett tilbake i virkeligheten igjen. Ved siden av deg sitter kjæresten din og propper i seg potetgull og lurer på om dere skal se noe med litt mer action nå. Virkeligheten er plutselig litt… grå.

Det handler om kjærlighet, lidenskap og romantiske følelser. Vi bare må ha det – men hvorfor kan det da lage krøll i vår egen kjæresterelasjon?

– Dere har kanskje en kjedelig søndag, helgen var ikke helt som forventet og dere finner ut at litt romantisk fastfood kan være den rette medisin. Det jeg hører i terapirommet er at par ofte kan ha ulik filmsmak. Dersom han kun ser filmen for din skyld og ikke engasjerer seg, kan du stå i fare for å overføre det til forholdet – føle at han er mindre interessert i noe seriøst, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer