Forhold:

Så fort bør du si «Jeg elsker deg» i et nytt forhold

- Bare si det, oppfordrer sexologen.

DE TRE MAGISKE ORDENE: Å si "Jeg elsker deg" for første gang kan føles som et stort og viktig skritt i parforholdet.
DE TRE MAGISKE ORDENE: Å si "Jeg elsker deg" for første gang kan føles som et stort og viktig skritt i parforholdet. Vis mer
Publisert

Når du møter en som du faller pladask for og blir hodestups forelsket i, er det fort gjort å hoppe ukritisk inn i forholdet. Du ser kun hvor like dere er, hvor mye dere har til felles og hvor utrolig flott og inspirerende denne personen er. Du føler at du har møtt den rette, og da kan ordene «jeg elsker deg» føles som en selvfølge.

Forelskelse er en sterk følelse av tiltrekning og fiksering mot noen, mens kjærlighet innebærer å føle seg nært bundet til noen. Alle som har følt at de virkelig elsker et annet menneske vet hvor fantastisk det kan være. Du kjenner kjærligheten i hele kroppen og får lyst til å rope det ut til hele verden.

Å virkelig elske noen betyr at du ser dem for hvem de er og er villig til å akseptere både deres styrker og svakheter.

Dere har gjerne vært kjærester i noen måneder, dere har snakket om håp og drømmer for fremtiden og du lengter etter å si de tre magiske ordene. Men hvem skal egentlig si «jeg elsker deg» først, og når er det egentlig greit å si det?

Hvor lenge bør du vente?

Hvor lenge du bør vente før du sier «jeg elsker deg» i et nytt forhold avhenger av hva du mener med de tre ordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer