Samlivsbrudd:

Så lenge er det vanlig å sørge etter et brudd

- Jeg personlig har sørget i flere år etter at et forhold tok slutt, sier samlivsterapeuten.

INGEN HAST: Ikke tenk at du må komme deg videre så fort som mulig. De færreste er klar over hvor lang tid en helt normal sorgreaksjon kan ta. FOTO: NTB
INGEN HAST: Ikke tenk at du må komme deg videre så fort som mulig. De færreste er klar over hvor lang tid en helt normal sorgreaksjon kan ta. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De aller fleste av oss føler en viss grad av sorg eller nedstemthet etter et brudd, spesielt hvis det var et seriøst forhold, dere har bodd sammen, var gift eller har barn sammen.

Mens noen føler seg ferdig med forholdet allerede før bruddet er et faktum, kan andre oppleve at sorgen føles altoppslukende og ødeleggende.

Det er lett å tenke at sorgen etter et brudd bør være relativt kortvarig og overkommelig, spesielt hvis man sammenligner med sorgen etter et dødsfall. Men sorgen etter et brudd eller en skilsmisse kan faktisk vare lenger enn de fleste tror, for folk skjønner ofte ikke hvor lenge en normal sorgfase varer.

Du har mistet den viktigste personen i livet ditt, personen du valgte å dele livet med og kanskje har lovet å elske resten av livet. Mange sørger over tap av svigerfamilie, drømmer og felles planer.

Å sørge er normalt, vi sørger alle på vår egen måte og sorg er også veldig personlig. Det er ingen «riktig måte» å sørge på og ingen tidslinje.

Den akutte sorgfasen kan vare i uker eller måneder. Deretter begynner du å balansere smerten, og det blir en del av den du er. Det forandrer deg på en eller annen måte. Den forsvinner ikke, men du lærer å leve med det. Etter hvert føler du deg mer som deg selv igjen, men hvor lang tid det vil ta er veldig individuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer