Forlovelsesring

Så mye er det vanlig å bruke på forlovelsesringer i Norge

… og denne typen selges det absolutt mest av.

FORLOVELSESRING: Hvor mye er det egentlig vanlig å bruke på en forlovelsesring, og hvilken type er den vanligste? Dette får du svaret på i denne saken!  Foto: Shutterstock / Syda Productions
FORLOVELSESRING: Hvor mye er det egentlig vanlig å bruke på en forlovelsesring, og hvilken type er den vanligste? Dette får du svaret på i denne saken! Foto: Shutterstock / Syda Productions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt vanligere å fri med en fet diamantring, også her i Norge. I USA sies det at den håpefulle brudgommen bør gi tre ganger så mye som han tjener i måneden for forlovelsesringen, men hvordan er det her til lands – punger vi virkelig ut godt over 50 000 kroner? (Har du forresten sett Beyonces forlovelsesring som kostet 40 millioner kroner!)

Mari Hedemark, som jobber i David-Andersen og har arbeidet mye med Wedding-konseptet deres, forteller at det ikke finnes noe fasitsvar på hvor mye vi bruker på forlovelsesringen. 

- Det varierer veldig, da vi selger ringer i alle prisklasser – enstensringer, allianseringer, rekkeringer, glatteringer og så videre. Vi selger mye av enstensringer med diamanter på 0,20, 0,25 og 0,30 carat. Prisen på disse ringene kan strekke seg fra 5000 kroner til godt over 100 0000 kroner, sier hun.  

Terje Gaupseth, som leder Tesori Diamanter og er utdannet Diplomgemmolog, kan også bekrefte at de fleste nordmenn ikke bruker tre månedslønner på forlovelsesringen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer