FORLOVELSESRING: Hvor mye er det egentlig vanlig å bruke på en forlovelsesring, og hvilken type er den vanligste? Dette får du svaret på i denne saken!  Foto: Shutterstock / Syda Productions
FORLOVELSESRING: Hvor mye er det egentlig vanlig å bruke på en forlovelsesring, og hvilken type er den vanligste? Dette får du svaret på i denne saken! Foto: Shutterstock / Syda Productions Vis mer

Forlovelsesring

Så mye er det vanlig å bruke på forlovelsesringer i Norge

… og denne typen selges det absolutt mest av.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt vanligere å fri med en fet diamantring, også her i Norge. I USA sies det at den håpefulle brudgommen bør gi tre ganger så mye som han tjener i måneden for forlovelsesringen, men hvordan er det her til lands – punger vi virkelig ut godt over 50 000 kroner? (Har du forresten sett Beyonces forlovelsesring som kostet 40 millioner kroner!)

Mari Hedemark, som jobber i David-Andersen og har arbeidet mye med Wedding-konseptet deres, forteller at det ikke finnes noe fasitsvar på hvor mye vi bruker på forlovelsesringen. 

- Det varierer veldig, da vi selger ringer i alle prisklasser – enstensringer, allianseringer, rekkeringer, glatteringer og så videre. Vi selger mye av enstensringer med diamanter på 0,20, 0,25 og 0,30 carat. Prisen på disse ringene kan strekke seg fra 5000 kroner til godt over 100 0000 kroner, sier hun.  

Terje Gaupseth, som leder Tesori Diamanter og er utdannet Diplomgemmolog, kan også bekrefte at de fleste nordmenn ikke bruker tre månedslønner på forlovelsesringen. 

- Snittkjøpet på forlovelsesringer ligger på cirka 20 000 kroner hos oss, sier han. 

LES OGSÅ: Er det lov å bytte forlovelsesringen?

Veldig mange går for en enstensring 

Videre forteller Hedemark at det er spesielt en ring som er veldig populær. 

- Vi selger flest av de klassiske enstensringene, de har én diamant som står i en klassisk ringskinne i hvitt gull – sølv er ikke like populært, sier hun. 

Og det samme gjelder hos Tesori. 

- Det er helt klart de klassiske enstensringene vi selger mest av, sier Gaupseth. 

Hedmark forklarer at diamanten er såpass populær, da det er den stenen som tåler mest. 

- Man skal jo bruke forlovelsesringen mye, og forhåpentligvis resten av livet – det bør man tenke på når man skal kjøpe ringen. 

Hvordan er det med diamanter i andre farger, selger de godt? 

- Vi har diamanter i forskjellige farger, men per dags dato er de mer populære i utlandet enn i Norge. Når det er sagt så har vi kunder som etterspør disse av og til, og da kan vi tilby dem diamanter som er gule, rosa og sandfargede – men de er igjen dyrere enn de hvite diamantene. 

<strong>DEN MEST POPULÆRE RINGEN:</strong> Begge ekspertene forteller at den ringen de selger mest av er den klassiske enstensringen.   Foto: HasanEROGLU - Fotolia
DEN MEST POPULÆRE RINGEN: Begge ekspertene forteller at den ringen de selger mest av er den klassiske enstensringen. Foto: HasanEROGLU - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Er det ok å si «nei» til frieriet?

Noen kjøper forlovelsesarmbånd 

Det er imidlertid ikke bare forlovelsesringer som blir solgt, mange tenker litt utenfor boksen og går heller for et fint forlovelsesarmbånd - men dette er ikke like vanlig, forteller Hedemark. 

- Jeg har vært borti flere som har valgt et armbånd, som for eksempel et «LOVE Bracelet» fra Cartier. Det finnes jo ingen regler for hva en forlovelsesring skal være, så hvis noen har lyst på et armbånd i stedet så har vi et godt utvalg av det også.
 
Trenger de som kommer innom butikken ofte hjelp? 

- Noen har gjort en god del research på forhånd og kanskje tatt med seg en venninne av bruden, mens andre er helt hjelpeløse og trenger masse veiledning. Og det er selvsagt kjempekoselig når vi får lov til å hjelpe dem å finne den rette ringen. 

- Det må være noen av de hyggeligste salgene vi har! Det er så hyggelig for oss at vi får lov til å være en liten del av noe så stort som skal skje i livet, sier hun. 

LES OGSÅ: «Bryllups-kjøret har tatt helt av. Det skal være stort, tradisjonelt og klisjéfylt. Og utenlandsbryllup er det nye statussymbolet»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer