Ny undersøkelse:

Så ofte onanerer nordmenn

«Sexperten» er overrasket!

KVALITETSTID ALENE: En splitter ny undersøkelse kartlegger nordmenns sexvaner – både med og uten partner. FOTO: NTB
KVALITETSTID ALENE: En splitter ny undersøkelse kartlegger nordmenns sexvaner – både med og uten partner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onani – og spesielt for kvinner – har lenge vært et tabulagt tema, men de siste årene har man begynt å se en endring. En frigjøring.

Barrierene for å snakke åpent om masturbering begynner sakte, men sikkert å senkes.

Heldigvis!

Det finnes tross alt lite som er mer naturlig enn å nysgjerrigheten på egen kropp og trangen til å utforske. Den har vi med oss helt fra barnsben av.

Men selv om vi har kommet et stykke på vei, er vi ikke helt i mål enda. Det mener Maria K. Ebbestad, presseansvarlig i Nytelse.no og sexologistudent.

– Man bør være stolt av at man onanerer. Det betyr at du tar ansvar for egen orgasme og nytelse, sier Ebbestad og fortsetter:

– Orgasme er like viktig for kvinner og menn, og selv om man kanskje ikke alltid prater like mye om det, er det hvert fall viktig at man gjør det.

– Sett av tid til deg selv og bli kjent med nye sider av kroppen din. Det er også viktig å huske at seksualiteten vår forandrer seg hele livet, så noe man ikke likte før, kan plutselig kjennes veldig deilig – og omvendt, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer