Få barn:

Så tidlig bør du fortelle ham at du ønsker barn

Er det å få barn en grunnleggende verdi for deg kan det i verste fall føre til at du må gå videre.

FÅ BARN: Å få barn er for mange svært viktig. FOTO: NTB Scanpix
FÅ BARN: Å få barn er for mange svært viktig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det å få barn er en naturlig del av livet for veldig mange av oss. Er du i et nytt forhold er det nok lurt å ta opp temaet tidlig, dersom du vet at du ønsker deg barn.

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther mener at du ikke bør vente lenge med å fortelle at du ønsker barn. For mange er barn meningen med livet, og er det tilfellet skal du være svært forsiktig med å la sjansen gå fra deg, mener han.

- Treffer du en ny partner og du er sikker på at du ønsker barn, ville jeg pratet om disse forventningene tidlig. Det er fryktelig dumt å vente, hva om den andre ikke ønsker barn i det hele tatt, sier han til KK.

LES OGSÅ: 7 fakta du bør vite om fødselen

Kvinner må bestemme seg tidligere enn menn

Sexologen trekker frem at menn og kvinner er forskjellige genetisk sett. Menn må faktisk ikke skynde seg med å få barn, mens kvinner ikke har den samme luksusen. Venter man for lenge kan faktisk toget være gått.

- Jeg vet om flere kvinner som har venta og venta, for eksempel på at partneren skal bli klar, også har det vært for sent. Det er også synd fordi kvinnen kan ende opp ganske forsmådd, og tenke at hun aldri skulle vært i det forholdet, sier Winther.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer