Hoppe Av I Svingen

Så trygt er det egentlig å «hoppe av i svingen»

- Mye som kan gå galt ved bruk av denne prevensjonsmetoden, sier eksperten.

HOPPE AV I SVINGEN: Hvor trygt er det egentlig å hoppe av i svingen? Svaret får du i denne saken!  Foto: Shutterstock / Andor Bujdoso
HOPPE AV I SVINGEN: Hvor trygt er det egentlig å hoppe av i svingen? Svaret får du i denne saken! Foto: Shutterstock / Andor Bujdoso Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du med deg episoden av «Kroppen din» på TV2 hvor programleder og lege Line Jansrud tok opp spørsmålet om hvor trygt det er å «hoppe av i svingen» - altså at mannen trekker seg ut før han ejakulerer (du kan se hele innslaget her!). 

Jansrud tok med seg fem russegutter til fertilitetssenteret i Oslo for å sjekke om forsatsen deres (den blanke glidemiddelvesken som kommer i starten av et samleie) inneholdt sædceller – og om den alene kunne gjøre en jente gravid. 

Laboratoriesjef på Fertillitetssenteret Mette Haug Stensen, analyserte de fem guttenes forsats, som ble avlevert i tur og orden i de private avlukkene. 

Resultatet viste at ingen av guttene hadde sædceller i forsatsen sin. Jansrud og Stensen konkluderte dermed med at det å «hoppe av i svingen» er en nokså sikker prevensjonsmetode, som kan benyttes i nøden. Eksperten vi har snakket med er imidlertid ikke helt enig. 

LES OGSÅ: Så lenge kan sædcellene overleve etter samleie

Prevensjonsmetoden anbefales ikke 

- Det finnes studier som viser at det kan finnes sædceller i forsatsen – særlig hvis gutten har hatt flere samleier på kort tid. Etter en sædavgang er det igjen rester i urinrøret hans, som kan komme ut før selve sædavgangen i neste samleie, forteller Siv Gamnes, som er spesialist i sexologisk rådgivning, og legger til: 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer