Prevensjon for menn:

Salven som skal stoppe sæd

Snart kan du kanskje kaste p-pillene, og la kjæresten sørge for at dere er beskyttet.

PREVENSJON FOR MENN: Salven skal smøres på skuldre og overarmer, men det gjenstår å se om den faktisk virker. Foto: NTB Scanpix
PREVENSJON FOR MENN: Salven skal smøres på skuldre og overarmer, men det gjenstår å se om den faktisk virker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har i flere år blitt forsket på prevensjon for menn, og legeteam verden over har forsøkt å finne nye måter menn kan beskytte seg og dere mot graviditet på.

Etter nyttår starter en stor internasjonal studie, hvor en prevensjonssalve for menn skal testes. Den nye salven skal testet av blant andre en gruppe svenske menn.

- Salven skal smøres inn hver dag på skuldre og overarmer, forteller Kristina Gemzell-Danielsson til KK.

Hun er professor i obstetrikk og gynekologi ved Karolinska Institutet i Sverige, og skal lede den svenske delen av studien, hvor mellom 20 og 50 heterofile menn skal teste salven.

LES OGSÅ: Vurderer du sterilisering?

Kviser, vektøkning og nedsatt sexlyst

De svenske mennene som skal teste salven, skal være i fruktbar alder og i faste forhold. Fra før vet man nemlig at salven minsker sædproduksjonen til mindre enn en million spermier per millimeter, men det man nå ønsker å finne ut mer om, er hvordan den i virkeligheten fungerer som beskyttelse mot graviditet.

Selv om salven minsker sædproduksjonen, er det ikke snakk om en permanent reduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer